Închide

Ce vrei să cauți?

Scoala de Cloud: Concurs de 15.000 USD pentru cele mai tari aplicatii

Probabil ca stiti HotelPeeps, aplicatia romaneasca pentru Facebook, dezvoltata de Zitec si premiata recent la Webstock 2010.
Este utila atunci cand calatoresti pentru ca ofera recenzii ale hotelurilor scrise de prietenii de pe Facebook si informatii despre evolutia preturilor la cazare.

Crearea unei astfel de aplicatii web poate cere uneori o infrastructura IT destul de costisitoare si din ce in ce  mai dificil de apreciat ca dimensiune si complexitate sau de administrat, pe masura ce proiectul se dezvolta. (De exemplu, ce server imi trebuie, cat de “mare”, ce solutii software, unde gasesc specialistii IT competenti pentru a le administra etc).

Windows Azure Platform Pentru HotelPeeps, dezvoltatorul Zitec a ales o solutie mai avantajoasa, despre care se vorbeste mult in ultima vreme: infrastructura “in the cloud” care inseamna – daca e sa explicam foarte simplu – ca iti achizitionezi capacitatea de stocare, aplicatiile si servicii de administrare de la un furnizor important.
Scapi de o multime de batai de cap, iti configurezi infrastructura in functie de nevoile de moment, totul desfasurandu-se online.
HotelPeeps foloseste platform Windows Azure.
Avantajele Windows Azure: poate fi o solutie flexibila si pentru un start-up, si pentru companii mari care interactioneaza online cu clienti din lumea intreaga 24 de ore din 24.
Pe scurt: Windows Azure Platform iti permite sa te concentrezi pe business-ul propriu-zis, pentru ca te elibereaza de multe dintre problemele obisnuite de administrare IT.

Cursuri gratuite la Scoala de Cloud
 
Evident ca pentru a intelege cum functioneaza este nevoie de instruire, astfel ca Microsoft deschide Scoala de Cloud pentru pregatirea urmatoarei generatii de aplicatii si servicii software pentru platforma Windows Azure. Dezvoltatorii interesati pot participa, in aceasta luna, la cursuri de formare in cateva orase, să testeze gratuit platforma pe www.windowsazure.com si sa castige 15.000 USD pentru cele mai tari aplicatii scrise pentru cloud.
Programul:
07.10.2010: BizSpark Camp #1 la Bucharest Hubb
07.10 – 08.10.2010: TechDays | Training Avansat de Windows Azure in Iasi
14.10 – 15.10.2010: TechDays | Training Avansat de Windows Azure în Bucuresti
19.10.2010: TechDays | Training Avansat de Windows Azure in Timisoara
22.10.2010: TechDays | Training Avansat de Windows Azure in Galati
15.02.2011: Finala concursului de aplicatii si desemnarea castigatorilor

Zoli Herczeg, Evangelist, Microsoft Romania: „Avem capacitatea de a instrui 500 de dezvoltatori in octombrie si noiembrie, mizand pe 100 de aplicatii construite pentru cloud pana la sfarsitul acestui an. Bariera de intrare pe platforma noastra este coborata, astfel incat oricine poate sa evalueze Windows Azure Platform prin ofertele noastre introductorii pentru dezvoltatori individuali ori prin facilitatile oferite partenerilor din BizSpark si Microsoft Partner Network”.

Microsoft lanseaza si un concurs de aplicatii in cloud pentru dezvoltatori

In cadrul Scolii de Cloud, Microsoft organizeaza un concurs prin care ofera premii de 15.000 de USD pentru cele mai bune proiecte din Romania care folosesc platforma Windows Azure. Dezvoltatorii se pot inscrie în concurs iincepand din aceasta luna si pot reprezenta companii software, agentii Web si startup-uri.

PDC10: Professional Developers Conference

Cea mai asteptată conferinta pentru dezvoltatori, PDC10, va avea loc in perioada 28-29.10.2010 în SUA si se va concentra pe  dezvoltarea pe platforma Windows Azure. Sesiunile PDC10 vor putea fi urmarite live pe www.microsoftpdc.com.

Înscrierile în Scoala de Cloud se fac pe www.scoaladecloud.ro.

Adaugă comentariu