Închide

Ce vrei să cauți?

Site-ul zilei: OpenBuildings.com

OpenBuildings.com, proiect bulgaresc, este o enciclopedie online a cladirilor din intreaga  lume valoroase din punct de vedere arhitectural si a castigat zilele trecute locul intai si un premiu de 20.000 de euro la Intel Challenge Europe pentru Europa Centrala si de Est, Turcia si Israel.
Util ca instrument de lucru nu numai pentru arhitecti si constructori, ci si pentru cei care vor sa isi construiasca o casa sau doar viseaza la una.

OpenBuilding.com 

Detalii despre competitia castigata de OpenBuildings.com:

“Lansata in 2006, competitia Intel Challenge Europe face parte din competitia globala pentru planuri de afaceri Intel-Berkeley Technology Entrepreneurship Challenge (IBTEC). Semifinalele din 2010 au fost organizate la Budapesta cu participarea unor echipe din Europa Centrala si de Est, Turcia si Israel.
Echipa castigatoare din regiune este din Bulgaria, cu aplicatia ‘OpenBuildings’ – o enciclopedie deschisa, editabila, cu cladiri din intreaga lume. OpenBuildings creeaza un ghid al cladirilor organizat inteligent, cu filtre, care permite vizitatorilor sa gaseasca rapid si usor mostra arhitecturala care ii intereseaza.
OpenBuildings si-a propus sa devina un centru online al industriei constructiilor, locul unde se pot gasi informatii exacte si detaliate despre diverse cladiri si are scopul de a oferi surse de inspiratie si informare. Echipa din Bulgaria a primit un premiu in valoare de 20.000 USD.

Locul doi, care a primit un premiu in valoare de 10.000 USD, a revenit echipei din Israel. Proiectul lor se numeste EasyCheck si se bazeaza pe un dispozitiv fiabil, non-invaziv si usor de pus in functiune, care permite detectarea cancerului de san in faze incipiente. Aceste doua echipe, care au avut cele mai bune planuri de afaceri, vor intra in competitia globala IBTEC din noiembrie.

Urmatoarele proiecte au mai participat la competitie, in afara celor mentionate mai sus: Alapago (Romania), Newistic (Romania), Elaphe (Slovenia), iletken Technologies (Turcia), KwaliTools (Ungaria), StockPodium (Bulgaria), Strawberry energy (Serbia), Through Silicon Design Technologies (Grecia), BIOMIPAT (Ungaria), EyalGPS (Israel), Genergy (Bulgaria), INVITO (Ungaria), WinTV (Israel).

“De la un an la altul calitatea planurilor de afaceri creste, demonstrand ca programele Intel pentru educatie si spirit antreprenorial, precum Intel Challenge, incurajeaza si genereaza dezvoltarea de proiecte tehnologice. Toate proiectele care au fost prezentate de grupuri din regiune au fost extrem de interesante si au potentialul de a deveni afaceri de succes. Foarte important este faptul ca partenerii nostri de prestigiu, precum Ministerul pentru Informatie si Comunicatii din Ungaria sau Asociatia Companiilor de IT din Ungaria colaboreaza cu noi, pentru a sustine acest proiect,” – a declarat Dr. Mark Harris, Director al Programelor Intel Higher Education & Research pentru regiunea EMEA. 

Intel Challenge Europe este organizat de Institutul Bulgar pentru Management si Tehnologie (BIMT). Printre partenerii din Ungaria ai Intel Challenge Europa se numara  Ministerul pentru Informatie si Comunicatii din Ungaria, Secretariatul de Stat pentru Infocomunicatii si Asociatia Companiilor de IT din Ungaria (IVSZ).

Despre Intel
Intel (NASDAQ: INTC),  este lider mondial in inovatia din industria computerelor. Compania proiecteaza si dezvolta tehnologii esentiale ce servesc ca fundament pentru dispozitivele de computing din lume. Pentru informatii suplimentare despre Intel accesati http://www.intel.com/pressroom si http://blogs.intel.com.
Despre Intel Challenge: http://www.intelchallenge.eu/

Despre BIMT:
Institutul Bulgar pentru Management si Tehnologie (BIMT) este o organizatie non-profit cu sediul in Bulgaria, axata pe proiecte educationale si cultivarea activitatilor de antreprenoriat. Este o institutie independenta care depune eforturi pentru a asigura investitii mai mici ale companiilor pentru obtinerea resurselor umane angajate pentru dezvoltarea proiectelor companiei. BIMT isi propune sa promoveze standarde superioare pentru educatia din Bulgaria si sa ajute universitatile sa isi modifice programele de studiu in functie de necesitatile pietei. De asemenea, Institutul ofera programe educationale si de instruire, cu scopul de a dezvolta abilitati practice de planificare si management pentru companii aflate la inceput. BIMT dezvolta noi programe educationale, inclusiv programe finantate de UE, si consulta organizatii locale pentru implementarea si executarea acestora. BIMT aplica si dezvolta practici inovatoare in recrutarea de resurse umane si dezvoltarea profesionala, cum ar fi programe de job shadowing, retentie, recrutare interna etc. Informatii suplimentare pot fi gasite accesand website-ul companiei: www.bimtbg.com

Despre Secretariatul de Stat pentru Infocomunicatii din Ungaria
Secretariatul de Stat pentru Infocomunicatii este condus de dl Zsolt Nyitrai. Principalul obiectiv al Secretariatului de Stat este sa devina forta propulsoare a cresterii economiei Ungariei, prin imbunatatirea oportunitatilor din sectorul ITC. in conformitate cu modul sau fundamental de abordare, ITC face parte din viata de zi cu zi, dar este si un factor esential al competitivitatii economice, cu un efect multiplicativ urias asupra altor industrii. Secretariatul de Stat pentru Infocomunicatii acorda o atentie deosebita promovarii noilor tehnologii si aplicatii web – si implicit, imbunatatirii radicale a eficientei in administratia de stat. Secretariatul de Stat se ocupa de tehnologia pentru informatie si politica audio-vizuala, implementata in administratie, comunicatii electronice, managementul frecventelor, societatea informatizata si serviciile postale. Secretariatul de Stat supervizeaza elaborarea de strategii pentru comunicatii electronice si coordoneaza implementarea programelor relevante. Prin dezvoltarea unor masuri stimulative, incurajeaza extinderea la scara nationala a infrastructurilor broadband si eliminarea diferentelor digitale. De asemenea, Secretariatul dezvolta politica pentru utilizarea frecventelor si stabileste cadrul de lucru pentru utilizarea acestora; coordoneaza implementarea politicii de dezvoltare si serviciilor pentru tehnologia informatiei, precum si serviciile de infocomunicatii aplicate in administratie, se ocupa de dezvoltarea si termenii de operare pentru infrastructura IT din administratie si consacrarea serviciilor standard de tehnologie a informatiei. Secretariatul supervizeaza comunicatiile si activitatile IT ale institutiilor din administratia publica, dar si ale entitatilor de afaceri detinute integral sau partial in proprietatea statului; pregateste regulamentele sau regularizeaza prin decret ministerial operarea pietei serviciilor postale; elaboreaza strategia de sector pentru piata serviciilor postale si deruleaza pregatirile pentru liberalizarea pietei.

Despre IVSZ:
De mai bine de 19 ani, Asociatia Companiilor de IT, Telco & Electronice din Ungaria (IVSZ) este un organism de lobby puternic si eficient, dar si un bastion al gandirii intelectuale din sectorul ITC al Ungariei. IVSZ este un catalizator al industriei de IT din Ungaria. Prin inaltele sale standarde profesionale si etice, contribuie la consolidarea e-economiei si a societatii moderne si competitive. Obiectivul sau principal este acela de a exercita o influenta pozitiva asupra dezvoltarii societatii informatizate din Ungaria, identificand si dezvoltand puncte forte, dar si deruland activitati masive de lobby si parteneriat. Pe langa faptul ca este partener consultant al guvernului si administratiei publice locale, IVSZ are ample conexiuni internationale care ii permit sa ofere sustinere si reprezentare eficienta pentru interesele membrilor sai, atat in plan local, cat si international, in cadrul Uniunii: IVSZ este reprezentata si in asociatia celor mai mari organizatii de IT din UE (DIGITALEUROPE).”  (Comunicat Intel)

Articole populare Ultima luna

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. Multumesc pentru link! Interesant de vizitat.

Adaugă comentariu