the-social-network-movie-posterAm vazut aseara The Social Network (multumesc, Cinema City). Filmul este captivant, dialogurile si actiunea, alerte.
Reteta hollywoodiana (cu ingredientele obligatorii – o cantitate suficienta de romance, o picatura de sex, ceva droguri, un pic de ”bataie”, umor din plin etc) ii va asigura fara indoiala succesul de casa, dincolo de povestea incitanta: Mark Zuckerberg si a lui Facebook.
Obligatoria lupta dintre bine si rau (in cazul nostru intre studenti de la Harvard provenind din bogata aristocratie americana, amatori mai degraba de sporturi decat de munca, si studentii evrei mult mai putin bogati dar inteligenti si muncitori pana la limita) este tratata  inteligent de scenaristi. Nu exista rezolvari clare ( X e bun iar Y ticalos), ci spectatorul este invitat sa judece el insusi complicata poveste.
Iar scena de final, in care Zuckenberg asteapta cuminte raspuns la o cerere de prietenie pe Facebook, este magistrala.
Stiti probabil ca filmul a nascut controverse (dar si un PR interesant pentru Facebook). Nu are rost insa sa cititi inainte ce se spune despre film. Mergeti si-l vedeti, chiar merita.

2 Comments

  1. Ne bucura ca ti-a placut. Multumirile merg (si) catre Cinema City care a lansat invitatiile si a pus la dispozitie sala VIP. 🙂

  2. dialogurile sunt extrem de inteligente, ritmul f alert, iar actorii alesi impecabil 😀

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close