Închide

Ce vrei să cauți?

Cati utilizatori de Android sunt in Romania

Android by GoogleAproximativ 50.000 de romani utilizeaza smartphone-uri sau tablete-uri care ruleaza sistemul de operare Android al Google, iar cresterea pare sa fie accelerata.

“In momentul de fata sunt aproximativ 50.000 de utilizatori de Android in Romania iar numarul acestora creste cu o viteza care ne uimeste chiar si pe noi”,  a spus aseara Sorin Manea, Telecom Division Manager Samsung Electronics Romania, la Internetics HotSpot.
”Daca ar fi sa consideram terminalele cu Android drept un canal media dedicat unui public cu venituri peste medie atunci ce companii nu și-ar dori sa il utilizeze in comunicare? Dupa succesul avut cu Galaxy S si Galaxy Tab considerăm drept o obligatie incurajarea dezvoltatorii autohtoni să lanseze aplicații pentru piața din Romania.”

In afara de smartphone-uri, cele mai noi tablet-uri  echipate cu Android anuntate de producatorii asiatici sunt Folio de la Toshiba si Galaxy Tab de la Samsung.
Mai multe despre discutiile de la Internetics:

In cadrul celei de a 10-a editii Internetics, festival de marketing, branding si advertising online, Samsung a anuntat un nou capitol al mobilitătii prin intermediul Galaxy Tab, dispozitivul tablet al companiei lansat recent pe piata din Romania. Mai exact, un mix inedit compus din discutii despre sistemul de operare Android si viitorul comunicării companiilor, concursuri pe Facebook si premii, dar si aplicatii recunoscute la nivel mondial (Trip Journal), a reprezentat propunerea facuta de Samsung tuturor celor care au participat in acest an la Internetics.

Astfel, Samsung Galaxy Tab a oferit in cadrul Internetics HotSpot o discutie cu publicul despre sistemul de operare Android si modul in care acesta va influenta comunicarea companiilor in viitor. Cei care au animat discutia si au raspuns la intrebarile publicului au fost Sebastian Presecan – Project Manager iQuest (responsabil pentru dezvoltarea uneia dintre cele mai apreciate aplicatii pentru telefoanele mobile, la nivel mondial – Trip Journal), Radu Dumitru, blogger – (www.nwradu.ro) si Sorin Manea – Telecom Division Manager Samsung Electronics Romania.

Printre temele care au fost dezbatute,s-au numarat Android / Profil aplicatii Android, fragmentarea pe Android – avantaj sau dezavantaj, Tablete powered by Android, aplicatii bussiness pe Android, Avantajele si dezavantajele "necenzurarii" Android Market, Trip Journal, profilul utilizatorului de Android sau Android pe Galaxy Tab.

“Sesiunea de Q&A de la evenimentul "Android@Internetics HotSpot" a fost pentru mine o provocare. Pe de-o parte, a fost prima oara cand am vorbit despre Android in fata unui public total necunoscut mie, iar pe de alta parte, m-au bucurat interesul si intrebarile publicului referitoare la Android sau la aplicatia Trip Journal,” spune Sebastian Presecan. “De asteptat a fost interesul crescut al publicului fata de aplicatiile destinate romanilor. L-am putut asigura ca mai multe companii, in special banci si retaileri, si-au manifestat intentia de a dezvolta aplicatii destinate utilizatorilor de Android din Romania.”

“In momentul de fata sunt aproximativ 50000 de utilizatori de Android in Romania iar numarul acestora creste cu o viteza care ne uimeste chiar si pe noi”, declara Sorin Manea, Telecom Division Manager Samsung Electronics Romania.”Daca ar fi sa consideram terminalele cu Android drept un canal media dedicat unui public cu venituri peste medie atunci ce companii nu si-ar dori sa il utilizeze in comunicare? Dupa succesul avut cu Galaxy S si Galaxy Tab consideram drept o obligatie incurajarea dezvoltatorii autohtoni sa lanseze aplicatii pentru piata din Romania.”
In plus, cei care au stat cu ochii pe Internetics in acest an si mai ales pe pagina de Facebook a festivalului, dar si pe pagina de Facebook www.facebook.com/NouaJucarie s-au putut inscrie in concursul care a avut ca premiu nou Galaxy Tab, al carui castigator a fost anuntat in cadrul Galei de Premiere Internetics 2010.
Sustinut de Android Operating System 2.2, GALAXY Tab este primul dispozitiv tablet al companiei, care lanseaza o noua categorie de produse mobile Samsung.

GALAXY Tab reuneste toate inovatiile de top implementate de Samsung pentru a le oferi utilizatorilor mai multe posibilitati atunci cand acestia sunt in miscare. Utilizatorii pot experimenta navigarea pe Internet, asemanatoare celei pe un PC clasic, si se pot bucura de toate formele de continut multimedia pe ecranul perfect dimensionat de 7 inch. In plus, utilizatorii pot comunica in permanenta prin e-mail, apeluri vocale si video, mesaje text sau mesaje video sau prin retelele sociale, cu ajutorul unei interfete optimizate.

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. Andy Rubin, VP of Engineering at Google doar ce a spus pe Twitter ca se activeaza 300000 pe zi.

Adaugă comentariu