MeeGo Intel NokiaVor dezvolta aplicatii pentru platforma MeeGo, un sistem de operare pentru echipamente mobile care intra in competitie cu Android, Windows Phone, iOS s.a.
Intel a lansat aseara la Bucuresti Intel Software Development Center, un centru de cercetare-dezvoltare in care vor fi investite mai multe milioane de dolari in urmatoarea perioada.

 • MeeGo este open source (Linux) fiind dezvoltat in colaborare de Intel (care a venit cu proiectul Moblin) si cel mai important producator de telefoane mobile din lume, Nokia (contributia sa fiind Maemo).
 • MeeGo va functiona pe telefoane mobile, Tablet PC, netbook-uri, entry level desktop.
 • MeeGo este gandit si pentru echipamentele de infotainment (console multimedia pentru comunicatii, informatii si entertainment) care vor echipa viitoare automobile de lux.
 • De asemenea, va rula si pe televizoarele inteligente cu conexiune la Internet. (Tendinta actuala este sa poti face pe televizor cam tot ce e posibil pe smartphone si computer, continutul multimedia si comunicatiile circuland foarte usor de la un device la altul.)
 • Varianta MeeGo 1.1 pe baza caruia softistii si producatorii de echipamente mobile sunt invitati sa dezvolte aplicatii a fost lansata la sfarsit de octombrie.
  Variantele ulterioare vor iesi la un interval de 6 luni, astfel ca MeeGo 2.1 va fi lansata in aprilie 2011, ocazie cu care probabil ca vor ajunge in magazine si primele device-uri mobile pe acesta platforma.
  Detalii pe site-ul MeeGo.

Asa arata interfata MeeGo 1.1, varianta netbook:

meego-netbook-myzone

 

 

 

 

 

 

 

 

Deocamdata, Intel Software Development Center din Bucuresti functioneaza intr-un sediu provizoriu cu 25 de angajati, insa numarul acestora va creste semnificativ in urmatoarea perioada.
Cei care doresc sa se angajeze, pot folosi acest link.

5 Comments

 1. Ce vor face romanii in Centrul de dezvoltare software Intel de la … | TELEFOANE MOBILE

  […] Du-te aici pentru a citi restul : Ce vor face romanii in Centrul de dezvoltare software Intel de la … […]

 2. […] This post was mentioned on Twitter by Sz. Erwin Szogyenyi and Dragota Emil, Daniel Chetroni. Daniel Chetroni said: RT @EmilDragota: Intel va dezvolta MeeGo şi în România http://bit.ly/cBSIng […]

 3. […] Ene -Pietrosanu in functia de Country Manager al Intel Romania Software Development Center (IRSDC). Centrul de Cercetare si Dezvoltare software Intel a fost deschis in Bucuresti in noiembrie 2010, in urma unei investitii de mai multe milioane de […]

 4. […] am primit cu oarece scepticism la teste noul Nokia N9, primul si ultimul cu noul sistem de operare Meego (Linux+Nokia+Intel), la care finlandezii au renuntat dupa ce au batut palma cu Windows Mobile. […]

 5. Cateva cuvinte despre Nokia N9: elegant, reusit, promitator « DOBROGEA

  […] am primit cu oarece scepticism la teste noul Nokia N9, primul si ultimul cu noul sistem de operare Meego (Linux+Nokia+Intel), la care finlandezii au renuntat dupa ce au batut palma cu Windows Mobile. […]

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close