Se vand produsele de super lux si in criza? Si cand spun super lux, ma gandesc, de pilda, la masini de spalat care costa 3000 de euro.

Miele, producatorul german de electrocasnice premium, spune ca da.
Cifra de afaceri a filialei din Romania a facut in primele sase luni din acest an un salt de 45% fata de aceeasi perioada din 2010.

Miele a adus recent in Romania noua masina de spalat W 5000 Supertronic, pe care o anunta drept „cea mai inteligenta din lume”. Pret: 12.400 lei.
Ce face: selecteaza automat din dozator tipul de detergent potrivit (lichid sau granule), stabileste cantitatea optima, are o multime de optiuni de programe care pot fi selectate de pe display-ul LCD, vine cu cateva programe de spalare/refresh cu aburi, astfel ca aproape nu mai e nevoie ca rufele sa fie calcate.

Miele W 5000 SupertronicMIele W 5000 Supertronic 1

Miele W 5000 Supertronic face un cuplu perfect cu uscatorul de rufe T8000 Supertronic, care lucreaza si cu materiale pretentioase, precum lana sau matasea. Pret: 11.000 lei.

Daca va place sa visati cum ar putea sa arate viitoarea voastra casa, merita sa faceti un drum pana la showroom-ul Miele din Otopeni. In afara de masini de spalat rufe/vase si aspiratoare, veti vedea si niste bucatarii care par destinate navelor cosmice.

Apropo, Miele afirma ca creat si comercializat, in 1901, prima masina de spalat rufe din lume, care arata asa:

Miele Washing Machine 1901

7 Comments

 1. Personal n-aş da atatia bani pe o masina de spalat nici in ruptul capului, dar cum bine stim cu totii sunt multi oameni cu bani in romania. Acuma nu stiu pana unde merg ei cu fitele…

  Iar jucaria aia din 1901 arata chiar comic :D. Numai masina de spalat nu te-ai gandi ca e 🙂

 2. 3000 euro pt o masina de spalat nu e o suma f. mare. 1000 e una banala de te tine 5 ani… mai bine dai de 3 ori mai mult, dar nu mai ai treaba toata viata.

 3. Bogdan: Sa iti cumperi un „utilaj” super performant nu e o musai o fiță. Evident, nu pe credit.

  Grigore: corect!

 4. de fapt, ar putea sa scoata o editie limitata de masini de spalat care sa arate fix ca cea din 1901, dar cu tehnologia din 2011+ incorporata. fac pariu ca ar vinde-o cu 15.000 eur/bucata

 5. Corina, da, este atat de „decorativa” incat ar putea fi montata si in living 🙂

 6. este super tare ,la omeni cu bani

 7. Sa nu se uite faptul ca, firma Miele a inventat prima masina de spalat rufe! Adevarat pentru noi e suma mare pretul lor, dar calitatea si materialul este pe departe mai bun decat la alti producatori.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close