acerProducatorul taiwanez de hardware Acer a anuntat ca intentioneaza sa cumpere compania americana iGware din Silicon Valley pentru 320 de milioane de dolari, plus 75 de milioane de dolari ulterior, in functie de performante.
Va lansa astfel serviciul Acer Cloud, valabil pe piata de anul viitor.
Infrastructura si software-ul cloud al iGware sustin in prezent peste 100 de milioane de electronice de consum din intreaga lume, printre care console Nintendo Wii, iar in viitor console Wii U.
Marele avantaj pentru cumparatorii de laptopuri, tableturi si alte dispozitive mobile Acer: vor putea administra continutul si aplicatiile via Internet fara ca aceastea sa mai fie „incarcate” pe hard-ul respectivelor echipamente.
Prin serviciul Acer Cloud, producatorul taiwanez incearca sa isi recastige locul 3 pe piata mondiala a computerelor. Acum se afla, conform IDC, pe pozitia a patra dupa HP, Dell si Lenovo.
Mai mult:

„iGware ofera expertiza in design de software pentru tehnologii cloud, avand deja servicii implementate la scara larga si pe termen lung. Valoarea tehnologiei si a capabilitatilor de baza ne vor ajuta sa transformam Acer intr-un brand unic si sa sustinem un numar mare de utilizatori, pe o platforma deschisa”, a declarat J.T. Wang, Chairman si CEO al Acer.

“Obiectivul Acer Cloud este sa le permita utilizatorilor nostri sa isi foloseasca si sa administreze cu mare usurinta dispozitivele IT&C, precum si continutul si resursele corespunzatoare, integrand toate produsele Acer – inclusiv PC-uri, tablete si alte dispozitive mobile – intr-un mediu sigur, fara riscuri”, a completat Wang.

Acer sustine ca dezvoltarea tehnologiei cloud este un trend important in cadrul industriei. In urmatorii 10 ani se estimeaza ca Acer Cloud va deveni un element-cheie, care va crea un factor de diferentiere intre produsele Acer. In viitor, Acer va incepe integrarea de design pentru hardware si software si estimeaza ca va lansa produse care folosesc serviciile Acer Cloud in 2012.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close