Închide

Ce vrei să cauți?

Internetul in 1969

Acum 42 de ani, computerele erau niste monstri cat niste dulapuri iar puterea de calcul, ridicola fata de performantele de astazi.
In octombrie 1969, computerele a trei universitati americane intrau in legatura: Internetul facuse primul pas. Ce a urmat, stiti.

Filmul urmator este realizat in vremea cand multi dintre voi nu erati inca nascuti si probabil ca, atunci, multi i-au considerat pe scenaristi nebuni: cum sa faci shopping de la distanta? Cum sa faci banking fara sa te duci la ghiseu?
Si totusi, toate aceste inchipuiri au devenit astazi realitate si mai mult decat atat.
O dovada ca niciodata nu trebuie sa-i consideri ridicoli pe viitorologi.

Articole populare Ultima luna

6 comentarii Adaugă comentariu

  1. 🙂 http://www.youtube.com/watch?v=X9dpXHnJXaE

    1964 Antique MODEM Live Demo

  2. Ma gandesc de cate monitoare si conectori as avea nevoie acum sa fac operatiunile de pe un netbook? Cred ca biroul meu ar fi in cateva camere.

  3. #3 Comentariu nou

    Off topic: In loc de viitorolog cred e mai bine sa fie „promovat” futurolog care are baza directa din latina, are familie de cuvinte mai larga si in plus se regaseste in mai multe limbi.
    On topic: Ma intreb de ce nu avem aceeasi crestere exponentiala cand vorbim si de producerea si stocarea energiei si de interfatarea om computer. Care dintre ele este „nenaturala”, revolutia din domeniul tehnicii de calcul sau evolutia lenta in domeniul energiei? Cum sa nu iti pui intrebari cand OPEC anunta intentia de a mari productia de pretol pentru a preveni cresterea pretului, crestere de pret ce ar intensifica eforturile depuse in vederea gasirii unor surse alternative de energie. http://m.apropo.ro/cash/economie/opec-vrea-sa-mareasca-productia-de-petrol-8310119

  4. in anul 1994 sau 95 a aparut o carte [imi scapa numele acum] despre un posibil al treilea razboi mondial… se vorbea acolo de GPS, de Iphone… si acum imi vin in minte pasaje din ea si zambesc cat de vizioar era autorul…

  5. Pacat ca unii dintre noi au renuntat sa gandeasca in viitor.

Adaugă comentariu