Radu GeórgescuRadu Georgescu, Chairman al GECAD GROUP, cauta viitoarea generatie de romani despre care sa scrie la superlativ presa internationala, asa cum a facut despre el cu multi ani in urma, cand a vandut tehnologie antivirus catre Microsoft.
In toamna aceasta merge prin licee (azi se afla la Iasi) si le vorbeste elevilor de clasa a XI-a si a XII-a despre antreprenoriat, in speta despre curajul de a porni pe propriul drum.
Poate ca dintre sutele de liceeni, cineva se va remarca si destinul i se va schimba interesant.

Tot astazi, Radu Georgescu a anuntat ca impreuna cu Venture Connect va finanta cu 50.000 de euro start-up-uri din domeniile software, web si eCommerce.

„Vor intra in atentia noastra acele proiecte sau companii cu focus pe software, tehnologii web si eCommerce, cu un concept de business sustenabil, un produs sau un serviciu inovator aflat macar in stadiul de pilot, nelegat geografic de tara – mama, cu potential de dezvoltare internationala”, precizeaza Radu Georgescu.

Detalii din comunicarile oficiale despre cele doua activitati ale lui Radu Georgescu:

 

1. „Jurnal de Antreprenor”, un proiect marca Radu Georgescu pentru stimularea spiritului antreprenorial

Radu Georgescu initiaza o serie de evenimente reunite sub numele “Jurnal de Antreprenor”, pentru promovarea si stimularea spiritului antreprenorial in licee si in comunitatea de business locala.

Proiectul se va desfasura sub forma unor intalniri periodice cu elevii din clasele a XIa si a XIIa din cadrul unor licee de prestigiu din tara, urmate de intalniri informale cu antreprenori si companii locale, activi in industria de software si a tehnologiilor web.

Primele intalniri au loc la Iasi, pe 28 septembrie 2011, la Colegiul “Costache Negruzzi “ si Colegiul National “Emil Racovita”. Radu Georgescu va fi prezent si la Timisoara, pe 5 octombrie 2011, unde se va intalni cu elevii Liceului de Informatica “Grigore Moisil” si ai Colegiului National Banatean. Pentru aceasta prima etapa a proiectului sunt programate evenimente similare la Cluj (noiembrie 2011) si la Bucuresti (noiembrie si decembrie 2011).

“Mi-a placut intotdeauna sa iau contact cu generatiile mai tinere si sa impartasesc din experienta mea antreprenoriala. Sunt ferm convins ca stimularea spiritului de explorare a acestei alternative – antreprenoriatul – trebuie realizata din timp, inca din liceu, astfel incat odata ajunsi tinerii la facultate, orizontul de optiuni sa le fie mult largit iar cunostintele dobandite sa se aseze pe baze mai bine structurate”, spune Radu Georgescu, initiatorul proiectului “Jurnal de Antreprenor”.

Primele intalniri din cadrul proiectului “Jurnalul de Antreprenor” sunt organizate cu sprijinul organizatiilor APEC (Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii), din Iasi, ARIES Timisoara si VentureConnect din Bucuresti.

2. GECAD impreuna cu VentureConnect anunta noi oportunitati de finantare

GECAD Group, in colaborare cu VentureConnect, lanseaza o noua oportunitate de finantare pentru startup-urile din domeniile software, tehnologii web si eCommerce. Pentru fiecare dintre cele doua evenimente bianuale majore organizate sub umbrela VentureConnect in urmatorii trei ani, GECAD Group va aloca o investitie de tip seed de 50.000 Euro, incluzand totodata startup-urile alese intr-un program sustinut de indrumare si mentorat activ de business.

Programul de finantare initiat de GECAD Group va debuta chiar cu ocazia evenimentului VentureConnect ce se va desfasura la Bucuresti pe 23 noiembrie 2011. In luna octombrie, VentureConnect va organiza doua editii locale, prima in Cluj urmata de cea din Timisoara, obiectivul fiind de a selecta cele mai valoroase startup-uri locale care sa fie prezente in finala de la Bucuresti.

Investitia seed oferita de GECAD Group, alaturi de intreaga activitate de mentorat si consiliere de business pe care o va derula impreuna cu companiile selectate, au ca obiectiv identificarea unor proiecte sau afaceri tehnologice valoroase, cu adevarat inovatoare si cu impact global.

Printre obiectivele colaborarii GECAD Group – VentureConnect pot fi mentionate crearea unui oportunitati anuale prin care startup-urile au access la un program de finantare si mentorat, sustinerea afacerilor in a patrunde pe piata globala de IT si software, atragerea investitorilor din Europa de Est, precum si cresterea spritului antreprenorial din regiune.

„Suntem intr-adevar increzatori in talentul si abilitatile tehnologice ale tinerilor antreprenori din Europa de Est, dar si in capacitatea lor de a veni cu idei de afaceri inovatoare si viabile economic. De asemenea, consideram ca a venit momentul pentru a prezenta Romania in cu totul alta lumina. Impreuna cu GECAD Group, ne dorim nu doar sa sustinem financiar proiectele alese, cat si se le consiliem si sa le prezentam catre alti potentiali investitori pe masura ce acestea arata semne considerabile de crestere”, declara Ana Maria Andronic, Senior Associate Biris Goran.

Sustinatorii evenimentului VentureConnect din aceasta toamna sunt: Microsoft BizSpark (un program global ce vine in intampinarea antreprenorilor cu o oferta completa: acces la produsele Microsoft de dezvoltare si testare, vizibilitate si resurse de marketing), School for Startups Romania (liderul furnizorilor britanici de training in domeniul afacerilor, oferind participantilor adevarate lectii de afaceri si metode practice pentru atingerea reusitei in afaceri), OKIAN (cea mai mare librarie online din Romania), precum si ARIES Timisoara (asociatie profesionala in domeniul IT&C care are in componenta peste 280 de membrii la nivel national si 4 filiale in Timisoara, Cluj, Brasov si Craiova, avand in componenta 53 de membrii firme care activeaza in domeniul electronica si software si 4 universitati de profil tehnic).

1 Comment

  1. uite ce rau imi pare acum ca la 25 de ani nu am o facutlate de jurnalism ca sa ma bag si eu in acest proiect.am descoperit pasiunea de blogging acum 3 luni si scriu din placere nu profesionist.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close