Închide

Ce vrei să cauți?

Unde stocam continutul multimedia. Doua preturi

Producem o cantitate din ce in ce mai mare de fotografii si video, inclusiv in format HD. Avem colectii de muzica si filme.
Rezulta o cantitate uriasa de informatie care trebuie stocata cumva si asigurata prin back-up.
Hard disk-ul computerului personal se dovedeste la un moment dat neincapator si nesigur: daca se intampla să „crape”, greu mai pot fi recuperate datele iar uneori e chiar imposibil.
Am primit la teste doua unitati de stocare externa, care ar putea sa fie solutia potrivita.

1,5 TB de date pentru 900-1000 de lei

Atat costa unitatea de hard disk externă Verbatim External Gigabit NAS External cu capacitatea impresionanta de 1,5 TB (1.536 GB).

Se integreaza usor in reteaua de acasa sau a unui birou de mici dimensiuni, de 3-5 computere.

Verbatim Gigabit NAS

Verbatim NAS contine un server media multumita caruia conţinutul digital (fotografii/muzică/filme) poate fi ordonat pe foldere dupa plac si accesat apoi de orice computer/echipament conectat la retea. Daca te simti mai confortabil cu iTunes, ai si aceasta optiune.

Vine cu doua porturi USB. La unul dintre ele se poate conecta o imprimantă iar la celalalt, o unitate de hard disk USB, pentru a extinde la nevoie capacitatea de stocare a retelei.

Vei descoperi si server FTP pentru transferul de fişiere mari via Internet. Toate configurarile de functii, inclusiv un client BitTorrent, se fac printr-o interfata web simpla si intuitiva.

Software-ul Nero BackItUp 4 Essentials asigura backup-ul si restabilirea fisierelor, cu optiunea protejarii prin parola.

750 GB portabili la 580 de lei

A doua solutie de stocare de la Verbatim, de data aceasta  portabila, este Traveller Portable Hard Drive 750 GB.
De dimensiuni reduse (125mm x 82mm x 16mm) si cu o greutate de 160 de grame, poate fi usor luat in bagaje.
IMG_0777 (600x800)

Se alimenteaza direct prin portul USB. Apropo de USB, functioneaza si pe standardul 2.0 si pe cel mai nou, mai rapid, de 3.0.
Unitatea de stocare este un hard disk clasic (cu parti mecanice), cu viteza de rotatie de 5400 rpm, dar producatorul promite ca aceasta este bine protejata datorita carcasei dure.
Verbatim Traveller Portable Hard Drive 750 GB are instalat de asemenea software-ul Nero BackItUp and Burn Essentials pentru back-up si recuperare de fisiere.

Articole populare Ultima luna

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. Si eu folosesc HDD-uri externe pentru stocare de date, insa daca e sa „crape”, creapa si astea externe. In interior tot HDD-uri „normale” au…

  2. #2 Comentariu nou

    Eu folosesc un Seagate GoFlex Home de 1TB.

Adaugă comentariu