Nu cred ca exista cineva caruia sa-i faca placere sa se duca la banca si sa stea de vorba cu un functionar, oricat de amabil ar fi acesta.
Poate nu stiati, dar in contabilitatea bancilor trebuie sa existe un semn de egal intre fondul de salarii si volumul comisioanelor adunate de la clienti.

”Noi nu ne dorim ca oamenii sa vina la banca pentru ca trebuie, ci doar daca ei vor” – spunea astazi Misu Negritoiu, presedintele ING Bank.

Prin 1995, cand World Wide Web era inca o sintagma exotica. ING Bank lansa deja in Romania – pentru clientii corporate – serviciul de  Internet banking.
De atunci, strategia bancii de a lasa clientii sa isi administreze banii, singuri cu computerul, multimatul sau cu telefonul mobil, a fost coerenta.
Intalnirea cu functionarul a devenit o exceptie la ING, o data la doi-trei ani, cand trebuie reinnoit cardul.

Dintre cei 1 milion de clienti ai ING Bank, 300.000 folosesc Home Banking-ul.

ING Bank a lansat astazi ebank-ing.ro, un site-enciclopedie despre instrumentele de Internet banking.
Filmul de mai sus este parte din campania de promovare a acestui site, alaturi de alte cateva gen Eliminatorul de cozi sau Dispozitivul de stat acasa cand ploua.
Si pentru ca ING Bank se declara trend setter, pe site exista si o zona de colectare de feedback de la clienti prin Facebook. (Bun asa!)

Pentru oamenii din online, doua fragmente dintr-un studiu al bancii:

Cat stau pe Internet in 3 zile clientii bancari:

Obiceiuri de consum clienti bancari 2 (ING Bank)

Si cu ce se ocupa pe net (de unde observam, printre altele, ca suntem o natiune de comentatori online Zâmbet

Obiceiuri de consum clienti bancari (ING Bank)

5 Comments

  1. Nu am cautat dar sigur in 1995? Mi se pare cam devreme… deja oferea ING astfel de acces? Atat de pionieri. Oricum, ING-ul ca si banca dar si ca servicii, raman preferatii mei. Au inovat mult piata, mai ales in Romania, unde o consider inca rigida in domeniul de interactiune cu publicul.
    Bravo lor pentru site 🙂

  2. In 2003 a fost lansat Internet Banking-ul ING Bank.

  3. Razavan: Ma refeream la Internet Banking pentru zona stricta de corporate

  4. […] ebank-ing.ro, o platforma care explica serviciile bancare online. Detalii gasiti la Radu Dumitru, Victor Kapra si Dan […]

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close