Închide

Ce vrei să cauți?

Probabil cei mai buni ochelari de soare: Crizal UV

Operatia este banala dar infricosatoare pentru cel care o suporta.
Un robot comandat de medic face o incizie fina pe ochi, scoate cristalinul opacizat si il inlocuieste cu unul artificial.
Omul vede din nou clar. A scapat de cataracta.

Organizatia Mondiala a Sanatatii afirma ca aproximativ 15 milioane de persoane din intreaga lume isi pierd anual vederea din cauza cataractei, iar 20% dintre aceste cazuri sunt cauzate si agravate de razele ultraviolete (UV). Razele UV ataca nu numai vara, la mare:  40% din expunerea periculoasa la aceste radiatii se petrece cand nu ne aflam in bataia directa a soarelui.

Pe plaje, vezi ca majoritatea oamenilor incearca sa-si apere pielea, la propriu, in fata UV, ungandu-se indelung cu creme protectoare.

Dar ochii?
Lentilele heliomate pentru corectarea defectelor de vedere, care protejeaza asemenea ochelarilor de soare, au devenit o banalitate in Romania.
Compania Essilor  spune insa ca aduce, din aceasta luna, unele cu mult mai eficiente.
Se numesc Crizal UV si opresc nu numai razele ultraviolete care vin din fata, ci si pe cele care din spatele si din lateralele lentilei, care reprezinta jumatate din radiatiile care ataca ochiul.
Lentilele Crizal UV se vor gasi in majoritatea atelierelor de optica mai rasarite.

Crizal UV Essilor

Essilor, producatorul Crizal UV, a lansat si un nou indicator pentru a masura gradul de protectie oferit de lentilele anti-UV, E-SPF (Eye-Sun Protection Factor), echivalentul factorului de protectie al cremelor de plaja. E-SPF poate fi cuantificat atat pentru ochelarii de vedere cat si pentru cei de soare. Pentru lentilele incolore Crizal UV, gradul maxim de protectie este 25, iar pentru lentilele de soare Crizal Sun UV, 50+.

Essilor este cel mai mare producator de lentile de ochelari din lume şi ocupa locul 25 in Top 100 Forbes International al Celor mai Inovatoare Companii.
Revin Zâmbet

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu