Printre costume si camasi D & G sau Balenciaga, de multe sute de euro bucata, Panasonic si-a prezentat ieri la Bucuresti colectia de televizoare 2012, SMART Viera, deopotriva LED/LCD-uri si plasme.
Evident, locul nu a fost ales intamplator, mesajul producatorul japonez fiind ca si-a adus produsele la un nivel de design la fel de rafinat precum cel al marilor case de moda. Si are dreptate: noile produse nu arata deloc rau.

Panasonic Smart Viera

Ce arme scoate la bataie Panasonic in fata concurentei

Procesor dual-core.
Noile televizoare Panasonic SMART Viera sunt echipate cu procesoare evoluate si puternice, dual-core.

Au viteza de procesare mult mai mare decat a produselor concurente pe care le gasim acum pe piata – spun oficiali ai Panasonic.
De aceea nici nu ne-am grabit sa venim cu SMART TV-uri.
Cand le spui oamenilor ca pot naviga pe Internet de pe televizor, ei se asteapta sa aiba aceeasi experienta ca pe computer.
Daca se blocheaza browserul sau se misca foarte incet, vor fi dezamagiti.
Or, televizoarele Panasonic Smart Viera 2012, cu functia Viera Connect, datorita procesorului puternic, suporta multitaskingul. Poti tine mai multe tab-uri deschise si sa treci rapid de la unul la altul, sau sa faci videocall prin Skype in timp ce te uiti la o emisiune.
Astfel, a privi si a comenta acum emisiunile TV impreuna cu prietenii (de exemplu, un meci de fotbal) este posibil, indiferent de distanta.

Aplicatiile  Viera Connect sunt gazduite in the cloud. Dupa accesul la continut multimedia si retele sociale, urmeaza faza a doua in dezvoltarea SMART TV, cumparaturile online:

Panasonic Viera Connect (800x600)

Viteza browser-ului Panasonic SMART Viera (comparatie):

Panasonic Smart Viera browser (800x600)

Aplicatia Swipe and Share
Incarci pe telefon sau pe tableta aplicatia Viera Remote App.
Din acest moment, telefonul sau tableta functioneaza ca telecomanda. Nimic iesit din comun, sa admitem, am mai vazut.

Noutatea: este extrem de usor – trebuie doar sa treci degetul pe ecranul touch al echipamentului mobil -   sa trimiti continutul de pe ecranul mic pe cel mare al televizorului.
De exemplu: ai deschis pe smartphone un site si vrei sa il arati si celor din casa. Treci degetul peste ecranul telefonului si site-ul apare instantaneu pe televizor. La fel se intampla si in cazul fotografiilor sau al materialelor video.
Un clip care arata cum functioneaza Swipe and Share si videocall in timpul emisiunii:

(Veti spune ca e reclama, dar Cristi a facut ieri un test pe loc si a functionat perfect.)

Panasonic propune si un nou tip de telecomanda, cu suprafata touch, pentru o mai usoara navigare web si printre aplicatiile Viera Market:

Panasonic Remote Control

Sunet imbunatatit
Panasonic a lucrat la perfectionarea sunetului livrat de noile televizoare:

Panasonic Smart Viera sound (800x600)

Cum arata un speaker ascuns in televizor, in comparatie cu un pix obisnuit:

Panasonic Smart Viera speaker (800x600)

Gama larga de televizoare, pornind de la 1.700 de lei
Televizoarele Panasonic model 2012 sunt in varietate generoasa. Gasesti LED-uri HD ready (32 inci) la 1.700 de lei, dar si plasme 3D cu ochelari activi mult mai scumpe.
Apropo de 3D, Panasonic a adus si produse entry level din acesta categorie, LED-uri cu ochelari pasivi.

Romanii prefera televizoarele cu diagonale mari de peste 40-42 de inci, spune Stefan Ichim, country manager Panasonic. Daca ne asteptam ca in 2012 vanzarile totale de televizoare sa stagneze sau, cel mult, sa creasca usor, cele de SMART TV cu diagonale mari vor avansa cu 10%.

Stefan Ichim a dat ca exemplu modelul Panasonic SMART Viera TX-L55WT50, un LED 3D de 55 de inci (1,4 metri). Pret: 14.000 de lei.

Televizoarele Panasonic 2012 sunt asamblate in Cehia cu piese fabricate in Japonia.
O parte se gasesc deja in magazine, altele vor sosi curand.

2 Comments

  1. Romanii vor sa cumpere Apple si romanii vor portofolii „grase” pe bursa de la New York.
    Cam tot aia.
    CATI romani isi si permit, practic, un tv cu diagonala de 1 metru, cand inca se cumpara cele cu tuburi catodice?!

  2. Tare curios sunt sa vad si eu studiul facut de cei de la Panasonic. De foarte multa vreme, la toate magazinele online, cele mai vandute televizoare sunt cele cu diagonala de 32 inchi (81 cm).

    Au anuntat si de cand vor putea fi vazute in magazine noile modele de televizoare? As vrea sa le vad de aproape, din poze par destul de ok, au venit si ei in 2012 cu designul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close