Verbatim LED_Classic A E27Nu-mi plac becurile economice care se gasesc in mod obisnuit in magazine: majoritatea dau o lumina rece, saracacioasa, si dureaza cam jumatate de minut pana se „incalzesc” si functioneaza normal.
Am gasit o solutie: becurile – LED. Cele pe care le-am montat acasa  de vreo luna sunt cu lumina ceva mai cald/naturala (2700K).

Avantaje:
– lumineaza la puterea maxima imediat cum apesi pe intrerupator
– au durata de viata mai mare. Producatorul Verbatim spune ca aceasta este intre 11 si 16 ani (25.000-35.000 de ore de functionare).

Folosesc modele de 8W (echivalent 40W) si de 4W (echivalent 15W).
Preturi: intre 48 si 120 de lei.
Daca durata de folosinta este cea promisa de Verbatim, atunci preturile nu sunt deloc mari.

LED-urile Verbatim se gasesc in magazinele specializate in materiale electrice si online aici.

6 Comments

  1. daca pun un bec din acesta ma plictisesc de el. merge un an, 2, 3..dar trebuie sa se mai arda si el odata

  2. urmatorul pas… becurile economice pot avea lumina de toate tipurile (calda, rece, alba)

  3. Deja becurile LED au atins performante excelente, produc mai multi lumeni raportat la un consum de energie electrica redusa.
    Atentie insa ca piata este plina de mizerii, recomand totusi producatorii consacrati in domeniu Samsung, Philips, Kanlux, etc.

  4. Becurile LED ajuta la crearea unor iluminari diferite in functie de necesitatea anumitor incaperi sau zone (iluminat perimetral, de avertizare, de permanenta); de asemenea, solutiile LED pot fi adaptate la schimbarile de lumina necesare in una si aceeasi incapere (lumina redusa sau difuza in cadrul unei prezentari, intr-o sala de sedinta); nu in ultimul rand, iluminatul LED confera eleganta deosebita obiectelor si amenajarii interioare a unei cladiri de birouri si este foarte confortabil pentru ochiul uman.

  5. Atentie la durata de viata specificata de producatori pentru becurile LED, aceasta este aproximata in functie de anumiti parametrii: becul este aprins x ore/zilnic, functioneaza in conditii normale de temperatura (nici prea mici, nici prea ridicate), etc. Poate ca nu tine chiar 16 ani un bec LED, dar ani buni cu siguranta si tot e un mare avantaj fata de becurile obisnuite care in cateva luni se ard. Unele si mai repede de atat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close