Închide

Ce vrei să cauți?

Cum sa-ti incarci telefonul de la soare cu Oyama

Asezata pe pervaz, in plin soare, tableta solara Oyama din imagine mi-a incarcat complet telefonul in trei ore.

solar charger Oyama (800x697)

Ca idee de utilizare, incarcatorul solar Oyama poate fi prins de rucsac sau geanta cand esti, de pilda, la munte sau la mare. Aduna energia pe tacute si, atunci, cand ai nevoie, o folosesti.
Odata ce a inmagazinat energie, poate incarca orice device cu voltaj de 4,5-5,5 V: telefoane mobile, casti Bluetooth, PDA, MP3 playere, unele modele de camere foto.

Tableta solara Oyama se incarca si prin portul USB de la computer, de la priza  sau de la reteaua electrica a masinii. In aceste din ultime doua cazuri trebuie sa cumparati adaptoare separate.

Avantajul pe care il vad imediat, in afara de situatia cand nu ai o priza la indemana, este ca poti pleca in calatorii si fara sa mai iei cateva incarcatoare/adaptoare pentru priza necesare pentru echipamente mobile.

Altfel, la aproximativ 200 de lei cat costa in magazine, tableta solara cu baterie Oyama vine la pachet cu o multime de conectori pentru cam toate tipurile de echipamente mobile, ceea ce e perfect.

Capacitatea bateriei: 1500 mAh, cu polimeri de litiu
Tensiunea nominala de intrare: 5V/600mA
Panouri solare: 5V 240mA Max 

Articole populare Ultima luna

5 comentarii Adaugă comentariu

 1. Probabil una dintre cel mai puţin exploatată tehnologie pe moment, anul trecut am văzut la CeBIT însă destule aplicaţii şi să sperăm că vor apare tot mai multe dar nu neapărat ca device separat ci integrate în telefoane, tablete, laptop-uri.

  Preţul la aceasta de aici e chiar apetisant pentru cine se deplasează mult.

 2. Se stie ca odata cu trecerea timpului, bateria de litiu tb inlocuita cu una noua. Intrebare: cat de usor se face inlocuirea? Ai incercat s-o scoti din incarcator?
  Eu am mai avut de-a face cu incarcator similar si nu am avut succes la Samsung D900i si cu doua smartphone-uri. Exista sansa sa o patesc si cu acest model?

 3. #3 Comentariu nou

  Csabi: producatorul bateriei garanteaza 1000 de incarcari. Deci, cel putin 3 ani ar trebui sa tina.

 4. Frumos de tot. Stii cumva daca se potriveste si deviceurilor Android? Momentan ma „dau” pe o baterie externa normala de 5600mAh, care imi incarca telefonul 3 cicluri.

 5. #5 Comentariu nou

  Foarte istet device-ul,mai ales in calatorii.Pretul prezentat insa e putin tras de par,am cumparat ceva asemanator cu vreo 13 euro.De atunci am renuntat insa la invertorul pe care il aveam in masina si care imi ¨toca¨bateria atunci cand il uitam deschis.

Adaugă comentariu