Zoe Makes A Splash!

Va povesteam ca a fost destul de ciudat ca in pustietatea Apusenilor sa am o conexiune fantastica la Internet mobil, dar sa fim nevoiti sa economisim fiecare cana de apa din cauza ca a secat izvorul care alimenta cabana.
Am inteles pe viu ce inseamna seceta. Cineva imi povestea zilele trecute ca si in muntii din Valcea povestea este aceeasi.

Apa plata la sticla? Da, daca te suiai pe cal si mergeai pana aproape de Cluj. (Glumesc, se putea si cu masina, dar erau niste hartoape…)
Foarte multi economisti o spun: in viitor bogatia unui stat se va masura si in resursele de apa dulce.

Deprinderea de a avea grija ecologic de apa se deprinde din copilarie.
De aceea, Comisia Europeana a lansat o aplicatie destinata copiilor cu varste intre 7 si 11 ani pe teme ecologice.
Aplicatia, Zoe Makes a Splash, poate fi descarcata gratuit pe telefoanele si tablete cu Android si iOS.
Este o poveste interactiva, un joc. Personaje: doi copii curiosi plus o broasca vorbitoare care le explica efectele poluarii si risipirii apei.
Aplicatia este captivanta si pentru maturi, pot spune Smile
La finalul acestui clip de prezentare, gasiti si QR codurile pentru descarcare. Daca nu, mergeti pe iTunes sau Google Play.

Aplicatia este disponibila in engleza, franceza, germana, spaniola, italiana si poloneza, dar cum copiii de azi invata inca de la gradinita o limba straina, cred ca se vor descurca. si, mai ales, vor exersa. 

Alte aplicatii de mediu pentru copii, dintre care unele descarcate in milioane de exemplare, gasiti pe site-ul Reprezentantei Comisiei Europe in Romania.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close