Începi experiența gustând o căpșună proaspătă muiată în piper negru. Combinația nu este rea de loc.
Pe masă se află boluri cu ciocolată, batoane de vanilie, stafide, smochine – mostre din aromele Johnnie Walker care odihnește cuminte în trei pahare în fața ta.
Johnnie Walker (800x600)

În primul pahar ești îndemnat să pui două cuburi de gheață.

Atenție – spune maestrul care conduce ceremonia. Gheața trebuie să fie făcută din apă plată, pură, în niciun caz din „Țevian” (apă de la robinet Zâmbet, pentru că distruge whisky-ul.
Știți de unde vine expresia „whisky on the rocks”?. Scoțienii îl beau de vreo cinci sute de ani. Și în trecut, pentru a-l răci, dădeau câteva pietre la o parte din râurile de munte și în locul eliberat își așezau cana de tablă cu miraculoasa băutură.

Gheața amorțește un pic aromele Johnnie Walker și le eliberează încetul cu încetul. Fiecare înghițitură capătă un alt înțeles.
Johnnie Walker 1 (533x800)

Lecția numărul doi. Paharul numărul doi. Johnnie Walker pur, fără niciun fel de adaos. Arome plenare. Parcă și un pic de fum, și un pic de mușchi crescut prin munții Scoției.

Lecția numărul trei. Paharul numărul trei. Adaugi puțină apă plată. Nu prea multă. Aromele explodează cu putere.
Astfel, poți testa și dacă whisky-ul pe care ți-l toarnă barmanul este veritabil. Falsul se comportă asemenea parfumurilor contrafăcute: aromele se pleoștesc, dispar, se simte altceva.

Lecția numărul 4. Alt test pentru a verifica autenticitatea. Torni câteva picături de Johnnie Walker în palme și le freci cu putere. Trebuie să simți aromele inconfundabile, și nu miros de alcool de cisternă.

Lecția numărul 5. Pe sticlele unor tipuri de Johnnie Walker este trecută o cifră, de pildă 18. Asta înseamnă că cel mai tânăr malt din blend are 18 ani. Celelalte prinse în amestec pot avea și 30 de ani.

Aseară am asistat la o lecție fascinantă predată de ambasadorii în România ai Johnnie Walker – cel mai vândut whisky din lume. O chestie pe care puteți să o faceți și voi:

Johnnie Walker At Your Home

Cum ajungi la „Universitatea” Johnnie Walker? 
Tot ce trebuie să faci este să te înscrii pe pagina de Facebook Johnnie Walker România, iar unul din cei 5 mentori va ajunge la tine acasă pentru a te iniţia pe tine şi pe cei mai apropiaţi prieteni ai tăi în arta degustării celor mai preţioase blenduri Johnnie Walker.

Pentru o oră, mentorul te va îndruma în sesiunile de mentoring prezentându-ţi istoria şi filosofia brandului Johnnie Walker. Tu şi prietenii tăi veţi fi iniţiaţi în arta degustării specializate de whisky.

Un film care nu te va lăsa indiferent
Și cum să închei mai bine decât cu un film emoționat despre Johnnie Walker, orfanul de 14 ani care avea să construiască un imperiu și primul brand mondial:

Pe Facebook, da?  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close