Portalul EURES, coordonat de Comisia Europeană, funcționează ca o bursă a locurilor de muncă din țările Uniunii Europene, plus Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Elveția și are variantă în majoritatea limbilor europene, inclusiv în română. 
Astăzi, 1 decembrie, erau plasate pe EURES 726.106 oferte pentru posturi vacante la 29.379 de angajatori înregistrați și fuseseră depuse 1.003.748 de CV-uri de către cei care vor să lucreze ân spațiul comunitar.
EURES

Cum te ajută EURES

Portalul EURES este complex și trebuie să ai răbdare pentru a-i exploata toate informațiile.
Există secțiuni dedicate celor care vor să se angajeze, pentru angajatorii care caută personal din alte țări europene, plus un comparator al condițiilor de viață din cele 31 de țări înscrise.

În primul rând, trebuie să te înregistrezi la secțiunea „My EURES”. Aici poți să îți creezi un CV pe care să îl plasezi pe portal pentru a fi văzut de angajatorii înregistrați și de consilierii EURES care îi ajută că găsească personalul potrivit.
Apropo de consilierii portalului: sunt în număr de 850 și, în funcție de zona în care cauți loc de muncă, pot fi consultați online.

Selectând „Căutarea unui loc de muncă”, puteţi accesa posturile vacante din 31 de ţări europene, actualizate în timp real.

Absolvenții de învățământ superior care nu am mai lucrat niciodată au o zonă dedicată în care sunt definiți primii pași necesari pentru a identifica un loc de muncă.

Nu vă așteptați ca imediat ce v-ați depus CV-ul să curgă ofertele din țările dezvoltate. Vă trebuie perseverență și răbdare.
Șomajul la nivelul Uniunii este de ridicat (milioane de persoane caută un loc de muncă). Însă există destule oportunități mai ales în domeniile IT&C și ecologie.
De exemplu, numai angajatorii din Germania au plasat pe EURES 351.860 de oferte de muncă iar cei din Austria 43.039.
Rețeaua EURES va fi perfecționată pe parcursul anului viitor.
Informații pe larg despre EURES plus o serie de link-uri utile, aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close