Închide

Ce vrei să cauți?

SystemV, cloud privat la cheie pentru IMM, de la GECAD NET

cloud gecad (640x480)Departamentul IT al companiei nu va mai fi un simplu centru de suport tehnologic pentru angajați, ci va deveni un centru de servicii, altfel spus un broker de servicii IT&C – a fost una dintre ideile discutate ieri la lansarea de către GECAD NET, alături de Microsoft România, a sistemului de cloud privat SystemV, destinat IMM-urilor.

Cantitatea de date electronice și de echipamente prin care circulă acestea crește într-un ritm excepțional: au fost citate studii care arată că peste 8 ani cantitatea de informatie electronica vehiculată în lume ar putea atinge 35.000 de exabytes, adica 36 de miliarde de terabytes.

Astfel, departamentele IT vor trebui să găsească foarte rapid soluții pentru a administra volumul în creștere de informație electronică, inclusiv „vârfurile de sarcină” (cazul unui magazin online în perioada de vânzări maxime de Crăciun, de exemplu).

Sistemul de cloud lansat ieri de GECAD NET vine în trei variante comerciale:
  • Standard: 1 server fizic + Windows Server 2012 + Hyper-V + Microsoft System Center 2012 (pentru companii cu pana la 50 de utilizatori sau companii care pot tolera downtime de câteva ore în caz de pană hardware).
  • Advanced: 2 servere fizice + Windows Server 2012 + Hyper-V + Microsoft System Center 2012 (pentru companii cu până la 250 de utilizatori sau care pot tolera downtime de câteva minute în caz de pană hardware)
  • Data Center: 3 servere fizice + Windows Server 2012 + Hyper-V + Microsoft System Center 2012 (pentru companii care nu pot tolera downtime în caz de pană hardware)

GECAD NET SystemV se adresează companiilor care doresc să își modernizeze infrastructura, să reducă riscurile și să obțină performanțe asemănătoare cu cele ale companiilor mari și foarte mari, cu costuri accesibile pentru bugetele lor și într-un interval de timp foarte scurt.

„În acest an cererea pentru soluții cloud a crescut cu 120% față de anul trecut. Am remarcat că există un segment apreciabil de companii care nu sunt pregătite să își mute informațiile în cloud public dar, în același timp, doresc să beneficieze de avantajele tehnologiilor de virtualizare”, declară Șerban Prejoianu, CEO GECAD NET.

SystemV este o soluție de private cloud care include 3 tehnologii într-un singur pachet:

– unul sau mai multe servere hardware

– software de virtualizare de ultimă oră – Microsoft Windows Server 2012 with Hyper-V

– instrumente de management al infrastructurii informatice – Microsoft System Center 2012.

Principalele beneficii ale GECAD NET SystemV constau în diminuarea riscului de indisponibilitate a aplicațiilor și infrastructurii, monitorizarea automată, flexibilitate și scăderea costurilor. Companiile mici și mijlocii vor avea la dispoziție o soluție la nivel enterprise ca beneficii, dar la costuri accesibile IMM-urilor.

„Segmentul companiilor mijlocii influențează semnificativ dezvoltarea economică și crearea de noi locuri de muncă în România. Deloc întâmplător, cererea de soluții IT din acest segment continuă să fie solidă, atât ca suport pentru dezvoltarea afacerilor cât și pentru a obține eficiență la nivelul operațiunilor companiilor”, spune Marius Filipaș, Specialist în soluții de Cloud Privat și Hibrid, Microsoft România.

„Cu deja mai multe servere virtualizate decât fizice în lume și o tendință clară de creștere, semnificativ mai mare în România decât în multe țări din regiune, virtualizarea a transformat modul în care companiile operează infrastructurile IT. Accesul convenabil la această tehnologie în piețe relativ noi, cum este cea a companiilor mijlocii în România, cât și foaia de parcurs spre cloud privat pentru companiile cu experiență acumulată în virtualizarea serverelor, poziționează unic Microsoft în România pentru a răspunde pieței cu cele mai bune soluții de virtualizare și cloud privat. Felicităm GECAD NET pentru alegerea tehnologică și pentru că au realizat prin SystemV o soluție la cheie cu impact direct și imediat în afacerile clienților noștri comuni”, completează Marius Filipaș.

„ Soluțiile private cloud vor acoperi tot mai mult cerințele IT ale companiilor din orice domeniu de activitate. Serverele TRUSTER reprezintă o soluție hardware flexibilă și avantajoasă, perfect compatibilă și optimizată cu platforma sofware dezvoltată de GECAD NET și integrată în SystemV. SystemV este o soluție la cheie, cu suport și service profesionist, pentru companii orientate catre eficientizarea activităților de business cu ajutorul tehnologiei”, precizează Petrică Bărbieru, General Manager ProSys, partener hardware SystemV.

GECAD NET a reușit în primele 9 luni ale anului să își sporească numărul de clienți din categoria companiilor mici și mijlocii cu 20% față de anul trecut.

Despre GECAD NET:

GECAD NET este o companie specializată în comercializarea şi implementarea aplicaţiilor software, furnizează opţiuni adecvate de licenţiere, servicii IT integrate, servicii de audit website sau aplicaţie web şi asigură soluţii profesionale de securitate IT.

Cu o tradiţie de peste 18 ani în domeniul IT, GECAD NET a obţinut numeroase premii şi certificări din partea celor mai importanţi producători mondiali. Compania deţine în prezent statutul de Microsoft Gold Certified Partner, Autodesk Value Added Reseller şi Autodesk Authorized Training Center, Trend Micro Authorized Distributor, IBM Internet Security Systems Distributor, Kaspersky Distributor.

GECAD NET are în prezent peste 1200 de clienţi în domenii precum telecomunicaţiile, sectorul financiar-bancar, cel al construcţiilor, energiei, petrolului şi gazelor şi altele. Printre aceştia se număra Agip România, Alro SA, Angst, Autoitalia, Banc Post, Caţavencu, CEC, Daedalus Consulting, Despec România, Editura Polirom, Fan Courier, Farmexim, Garanta, Honeywell Garett, Mercury360, Metroul SĂ, Monsanto, Omniasig, Petrom, Ringier, Rosal Grup, Şantierul Naval Constantă, Sensiblu, Star-Storage, Tempo Advertising, Vodafone România.

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu