Închide

Ce vrei să cauți?

Trei profesioniști despre Fuji Finepix X100

Poate niciodată nu m-am despărțit așa de greu de o cameră foto oferită la teste de prietenii de la F64, așa cum s-a întâmplat cu Fuji Finepix X100.
fuji-finepix-x100
Dar cum competența mea în domeniul este limitată, am rugat trei prieteni din categoria profi să ne spună parerea lor despre această bijuterie, dincolo de specificații tehnice:

Cristian Şuţu:
X100 ar trebui să fie camera foto standard pentru orice şcoală de fotografie. Obiectivul de 23mm (echivalentul 35mm format Leica) şi calitatea imaginii fac din ultilizatorii acestei camere urmașii direcți ai lui Henri Cartier-Bresson, pentru cine nu ştie, tatăl fotojurnalismului modern.

Radu Bădoiu:
Închizi Fiara între patru pereți și arunci cheia. O vreme are să te chinuie, are să se zbuciume și-și va scoate la lupta toți dracii care au bântuit-o vreodată. În final se linistește, își scoate hainele și-ți pune sufletul în palmă.

Așa fotografiez eu Femeia. Pentru asta am tot căutat și încercat diverse camere având niște criterii destul de contradictorii : să încapă în buzunarul de la vestă, să mă stârnească prin forme… iar calitatea imaginii la lumina unei veioze să fie comparabilă cu a unui DSLR de top. În final am cumpărat Fuji x100.

Dragoș Asaftei:
Fuji X100 a fost unul dintre cele mai așteptate și râvnite aparate foto mirrorless. Este primul aparat mirrorless care imită într-un mod veridic aspectul unui rangefinder, oferind un look retro, dar combinat cu cele mai noi tehnologii. Venind cu un obiectiv de 23mm cu f/2, Fuji X100 oferă posibilitatea obținerii unor perspective interesante cu o calitate bună a imaginii. În acest kit devine excelent pentru portrete tematice, fotografii documentare sau la diverse evenimente, dar și peisaje și fotografie de stradă.
Fuji X100 poate fi denumit un ”rangefinder” modern datorită aspectului său. Îți oferă o senzație aparte când îl ții în mână și totodată șansa de a reproduce, într-un fel sau altul, ce era mai de mult fotografia pe film. Doar că acum ai ”filmul” deja scanat și pus pe un card SD. :- )

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu