Cum cel puțin piața de electronice de consum pare să fi ieșit din criză, apare un nou brand de eveniment în acestă zonă: Romanian Electronics Show – RES.

Romanian Electronics Show RES_logo(1)

Într-un centru nou de expoziții EXPOROM (15 milioane euro investiții), construit în comuna Pantelimon de lângă București, va avea loc la sfârșitul lui martie, Romanian Electronics Show – RES.
Organizatorii speră să devină „cea mai importantă expoziţie interconectată a tehnologiei din domeniul electronicii și IT&C”.
Din informațiile pe care le am, organizatorii nu au legatură cu fostul CERF, care și-a încetat activitatea din 2009.

Romanian Electronics Show – RES (28–31 martie 2013) este patronat de Ministerul pentru Societatea Informaţională.

”Inițiativa organizării unui târg care să reunească producătorii și distribuitorii de produse și servicii ICT poate să impulsioneze semnificativ piața de profil” –  spune Dan Nica, ministrul pentru Societatea Informațională.

RES este un eveniment la care sunt invitate atât companiile, cât și publicului larg, realizat de EXPOROM în parteneriat cu Camerele de Comerț Bilaterale România–Japonia și România–Coreea.

Alte informații oficiale, sosite de la organizatori:

Expoziția internațională RES reprezintă un suport informațional și un instrument de marketing eficient pentru dezvoltarea și creșterea sectorului electronic și IT&C, promovând conceptul de Business is Sharing.

Invităm industria să participe activ pe cele cinci planuri care constituie premisele creșterii mondiale ale IT&C (dar și reformării domeniului).  În acest context, programul de conferințe și expoziția RES urmăresc:

1. Inovație și tineri antreprenori;

2. Adoptarea noilor modele de business de tip Cloud, virtualizare și IT as a service (ITaaS) pentru companiile mari și sectorul public, clienți mari din zonele guvernamentale, utilități, telecom, banking;

3. Mobilitate – tehnologii, accesul la date și securitatea acestora;

4. Dezvoltatori de aplicații – pentru diferite platforme mobile și life style;

5. Smart devices and products.

Cele patru zile RES înseamnă prezentări interactive, lansări de produse, conferinţe, dezbateri, aplicaţii și servicii, concursuri, concerte. Partenerii vor susține o serie de seminarii, worskshop-uri și conferințe în funcție de următoarele teme generale:

· 28 martie: E-government & E-administration

· 28 martie: Startups & Innovation

· 29 martie: Mobile, Entertainment &Display

· 29 martie: Cloud Computing, Big Data and ITaaS

· 29 martie: Hackathon – mobile apps

Mai multe detalii despre acestea se regăsesc pe

Așadar, într-un spațiu de 12.500 mp, fie că sunt producători, importatori, dezvoltatori sau distribuitori, expozanții sunt invitați să prezinte, dezbată sau să lanseze în fața publicului ultimele inovații, tehnologii online și mobile.

Înscrierile se pot face până la 15 martie 2013.

Accesul în spațiul expozițional se va face pe baza biletului de intrare, iar transportul vizitatorilor va fi gratuit.

EXPOROM este cel mai nou centru expozițional modern cu servicii integrate de tipul și la nivelul celor existente în Europa. Cu o investiție de 15 mil. de euro și cu o suprafață actuală de 12.500 mp cu potențial să ajungă până la 50.000 mp, EXPOROM își propune să devină principalul jucător pe piața organizării de expoziții, conferințe și alte evenimente.”

8 Comments

 1. E deja la editia a doua 🙂

  A fost si anul trecut, in Octombrie: http://www.roels.ro/comunicat-de-presa-17-mai-2012/

 2. @Alex Dumitru: Multumesc, nu stiam :). Inseamna ca doar locul de desfasurare e nou si,poate, parteneriatele.

 3. @Alex Dumitru

  Este la prima editie! 🙂 Victor are dreptate.

 4. Victor, pe mine ma speria prezenta Ministerului lui Nica pe acolo…. Ca si CERF d’aia s-a dus pe copca: dadea mai multa importanta venirii lui Bombonel pe acolo, decat expozantilor si vizitatorilor.

 5. Contextul actual tehnnologic si social face deja depasita vechea clasificare a IT-ului de tip B2B, B2C, etc, care a dominat in mod cert decada anilor ’90 si care corespundea acelei etape. Acum este momentul sa vorbim si in Romania – si RES este un astfel de prilej – de Business – to – Mobile, Business – to – Social Media, Business – to – Government etc…si toate acestea pentru ca tehnologiile s-au schimbat si odata cu ele s-au schimbat si modelele de business. Tema editiei din acest an a CeBIT 2013 vorbeste de la sine despre aceste schimbari: „Shareconomy”, care presupune partajarea de resurse, de cunoastere, participarea decizionala si multe altele.

 6. @Zsolt: Poate se urneste egovernment pana la urma 🙂

 7. Pentru cine nu stie editia 2012 a fost amanata!si se va tine in martie 2013.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close