Samsung ar putea intra în Cartea Recordurilor drept producătorul de telefoane/tablete care a folosit cel mai mare număr de animale într-o singură reclamă video de 80 de secunde (pentru funcția Chat-on de pe Galaxy Note 8.0 – vezi la finalul acestui post).

Dar altfel, marketingul Samsung își face treaba.
Pentru că în cele trei zile de Mobile World Congress Barcelona 2013, care începe mâine, va fi o avalanșă de lansări, Samsung „a furat startul” și a prezentat unor jurnaliști aleși pe sprinceană noua tabletă Galaxy Note 8.0, cu aproape două zile înainte de deschiderea oficială a celui mai mare târg de comunicații mobile din lume.

Samsung GALAXY Note 8.0_1

Jurnaliștii care au pus mâna pe Samsung Galaxy Note 8.0 au o părere în general bună despre această tabletă (phablet? – pentru că o poți folosi și pe post de telefon), însă spun că succesul ei pe piață – în calitate de competitor direct al iPad Mini (cu aceeași diagonală a ecranului, minus 0,1 inci) – va depinde de prețul la raft. Preț care nu a fost anunțat încă.

Design
Cu carcasa din același plastic cu care ne-a obișnuit producătorul coreean, Samsung Note 8.0 are un design mai atent lucrat decât modelele anterioare de Galaxy/Note. Dimensiunile de 21 pe 13,5 cm permit să fie ținută într-o singură mână. Cântărește 338g (varianta 3G) cu 25 de grame mai mult decât iPad Mini.

SamsungGalaxyNote 8

Stylus
Samsung insistă că se diferențiază de concurență prin încorporarea stylus-ului (S Pen) în tabletă.
S Pen a devenit mai inteligent: nu mai este nevoie să atingă ecranul. Îl miști pur și simplu deasupra display-ului pentru a vizualiza videoclipuri, fotografii, e-mail-uri etc. De asemenea, tastele de bază – home, back – sunt accesabile cu S Pen.
Nu au fost publicate studii care să arate cât de mult consideră consumatorii că un stylus mai poate fi un atu în 2013, în condițiile în care ecranele touch funcționează impecabil, dar în fine…

Dual View
Împărțirea ecranului în două zone (e-mail și browser-ul de Internet, de exemplu) este o funcție de asemenea prezentă la Samsung Galaxy Note 8.0. Funcționeză simplu și eficient: e de ajuns să tragi un icon din bara de instrumente pentru ca ecranul să se împartă instantaneu în două peisaje de lucru.

Reading mode
Selectarea acestei funcții modifică parametrii ecranului (contrast, culoare) pentru lectura e-book-urilor, astfel încât textul să fie mai bine marcat pe fundal.

Aplicații pentru lucrul de zi cu zi
Awesome Note, o aplicație preinstalată, prezentă pentru prima dată pe tabletele Android odată cu lansarea Note 8.0, „oferă multiple modalități de a lua notițe, inclusiv Memo, Jurnal și liste Must-remember”.

Celebra Flipboard (flux de știri) vine într-o variantă exclusiv concepută pentru Samsung. Plasezi S Pen-ul deasupra headline-ului și vezi un rezumat al articolului.

Telecomandă
Samsung Galaxy Note 8.0 funcționează și ca telecomandă pentru televizor, video player, sistem de sunet. Nu este clar cum se înțelege și cu alte televizoare decât cele Samsung.

Concluziile celor care au pus mâna, pentru scurt timp, pe Samsung Galaxy Note 8.0 (va fi lansată în al doilea trimestru în variantele Wi-Fi, 3G și 4G): are caracteristici tehnice ok, aplicații ok dar e prematur să spunem dacă va avea succes pe piață.

Clipul de care vorbeam la început și în care a fost folosită o întreagă Arcă a lui Noe, plus tabelul de caracteristici tehnice complete ale Samsung Galaxy Note 8.0:

 Samsung Galaxy Note 8.0, caracteristici tehnice:

Rețea

HSPA+ 21Mbps 850/900/1900/2100

Procesor

Procesor 1,6GHz A9 quad-core

Display

8” WXGA (1280×800, 189 ppi) TFT

OS

Android 4.1.2 (Jellybean)

Cameră

Principală (spate): 5 Megapixeli
Secundară (față): 1,3 Megapixeli

Video

Codec: MPEG4, H.263, H.264, WMV, DivX, (1080p Full HD video @ 30fps)

Audio

Codec: MP3, AAC, AAC+, eAAC+, WMA, AC3, FLACCăști 3,5mm, Stereo Speaker

Funcții optimizate pentru S Pen

S Pen Experience- S Note, S Planner, Email with hand-writing integration

– Quick Command, Easy Clip, Photo Note, Paper Artist

Air View
Popup Note, Popup Video
Shape Match, Formula Match, Idea Sketch

Funcții Sharing

Samsung AllShare PlaySamsung AllShare Cast(WiFi Display) – Mirroring & Extension

Samsung AllShare Framework

Funcții & Servicii

Samsung Apps
Samsung Kies /Samsung Kies Air
Samsung TouchWiz / Samsung L!ve Panel
Samsung Hub- Game Hub

– Learning Hub / Readers Hub / Music Hub / Video Hub/ Media Hub(US only)

Samsung ChatOn (version 2.0)
Smart Stay, Direct Call
Page Buddy/ Tag Buddy/ Word Buddy
Google Search, Google Maps, Gmail, Google LatitudeGoogle Play Store, Google Play Books, Google Play Movies

Google Plus, YouTube, Google Talk,

Google Places, Google Navigation, Google Downloads

Awesome Note
Flipboard

GPS

A-GPS + GLONASS (versiunea 3G)

Conectivitate

Wi-Fi 802.11 a/b/g/n (2.4 & 5 GHz), Wi-Fi Direct, AllShareCast, BT4.0, USB2.0

Senzor

Accelerometru, Digital Compass, Proximity

Memorie

2GB (RAM), 16/32GB

microSD (up to 64GB)

Dimensiuni

210,8 X 135,9mm, 338g (3G Version)

Baterie

Baterie standard, Li-ion 4.600mAh

1 Comment

  1. Mai mult as utiliza tableta cu S Pen. Precizia va fi mult mai mare, cel putin asa cred eu. Tableta arata super bine dar mi se par marginile cam late.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close