Sună nițel patetic dar mi-ar fi plăcut să am în vremurile astea 20-25 de ani, să visez cum că îmi înființez propria companie de IT și să mă sfătuiesc cu oameni ca aceștia (click pe poză):

Innovation Labs Romania

Scrisoarea deschisă de care pomeneam în titlu este în fapt un guest post de Elena Coman, coordinator TechSoup Romania:

Innovation Labs sau cum la 20 și ceva de ani este momentul perfect să devii orice

Începem să vorbim mai des, dar nu suficient de des, despre cât de important este să ai opțiuni când termini facultatea: despre cum locul de muncă cu beneficii considerabile, asigurare medicală și sală de ping-pong nu este singura opțiune, și despre cum să ai propriul produs, propria companie este o opțiune cel puțin la fel de validă.

Și atunci, înainte să iei o decizie care îți poate da alt curs al vieții, nu ar fi de ajutor să poți să experimentezi controlat și în siguranță dezvoltarea unui produs IT și managementul unei echipe? Nu ar ajuta să ai alături mentori care să te ajute să înveți ce înseamnă această opțiune?

Și asta acum, cât timp ești student – fie în primii 3 ani, fie la master – și ai 20 și ceva de ani: momentul de cotitură care face diferența între viitori creatori de aplicații și companii și angajații lor.

Innovation Labs este un proiect pentru studenți care asta face – te ajută să experimentezi cu tine, cu produsul tău și cu o echipă, timp de 4 luni, în care înveți totul dezvoltându-ți propriul produs, propria aplicație.

12 echipe care vor fi incluse în programul de mentorat intensiv Innovation Labs sunt alese în urma unui hackathon de 24 de ore din 02 martie. Orice student cu o idee de aplicație sau dornic să se alăture dezvoltării, tehnice sau manageriale, unei aplicații se poate înscrie până pe 27 martie.

Innovation Labs este un proiect comun al TechSoup și TechLounge, sprijinit de Microsoft România și numeroși parteneri din industria de IT locală, care vor fi alături de participanți începând de la momentul hackthonului până la pitchul final de produs de peste 4 luni.

Dacă știți tineri care ar fi potriviți pentru Hackathon, dați mai departe, va rog!

3 Comments

  1. Un articol cu 9 linkuri. 9.

  2. Multe vorbe si nimic concret. Cine are idei bune, are si cunostinte sa le dezvolte singur sau cu altii asemeni lui.

  3. […] Labs Stories were also features in Romania Libera, daily newspaper and by bloggers such as Victor Kapra and Dan […]

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close