Închide

Ce vrei să cauți?

Ce fotografii face smartphone-ul HTC One

Am avut pentru câteva ore pe mână, inainte de lansarea de astăzi din România, smartphone-ul HTC One.
Lansarea mondială a avut loc cu aproape o lună în urmă, concomitent la Londra și New York, dar HTC One nu a apărut încă în magazine.
A primit premiul GSMA Barcelona 2013 „pentru cel mai bun dispozitiv, tabletă sau smartphone nou de pe piaţă” dar și alte titluri gen „best phone” de la publicații internaționale.

Toți cei cu care am discutat despre acest smartphone, cu o foarte reușită carcasă din aluminiu, mi-au spus ca este unul excelent și că performează pe latura foto:

Cum mă interesează destul de mult fotografiile făcute cu telefonul, am testat în primul rând camera foto. Ziua a fost mohorâtă, lumina londoneză.
Iată câteva încercări. Pozele au fost doar redimensionate, fără alte prelucrări:

Ce atrage imediat atenția la HTC One este numărul mare de setări și de filtre cu care vine softul camerei (efectul Instagram?).
La Scene, găsești opțiunile Normal, Hight, HDR, Sweep Panorama.
Ai vreo 12 efecte/filtre gen Instagram plus 7 „rame” în care poți să încadrezi poza înainte de a o expedia (ramă de lemn, imitație carte poștală etc).

Iar la Portret, HTC One chiar se dezlănțuie: sunt șase tipuri de editări portrete, cu care poți transforma chipul cuiva de la sublim la ridicolul absolut: „cosmetizarea” pielii și eliminarea ridurilor, modificarea conturului feței (alungire sau rotunjire), să mărești ochii și să întărești albul din jurul pupilei (așa vor avea și asiaticii ochii europeni pe care îi doresc atâta).

Cum au fost un exemplar demo, de pe HTC-ul meu au lipsit alte aplicații foto, deja anunșate, gen Object Removal, care permite eliminarea din fotografie chiar și a unei persoane nedorite. Interesant, nu?

Nu am avut timp să fac teste comparative HTC One/alt smartphone, așa cum ar fi trebuit.
O minimă concluzie, până la un test mai elaborat: fotografiile pe care le face HTC One sunt clar mai bune decât cele scoase de iPhone 4S pe care îl folosesc acum.

HTC a dezvoltat pentru One o cameră foto specială, care include un obiectiv cu diafragmă f/2.0 şi un senzor nou cu UltraPixels, care reţine cu 300% mai multă lumină decât senzorii tradiţionali ai unei camere de smartphone.
Date tehnice pentru cele doua camere:

CAMERĂ HTC ONE ULTRAPIXEL

  • Sensor BSI, dimensiunea pixelilor: 2.0 µm, dimensiunea senzorului: 1/3′
  • HTC ImageChip™ 2 dedicat
  • Diafragmă f/2.0 şi obiectiv de 28 mm
  • Stabilizator optic de imagine
  • Bliţ inteligent: Cinci niveluri de bliţ setate automat, în funcţie de distanţa faţă de subiect
  • Camera frontală: obiectiv grandangular de 88 mm cu funcţie HDR
  • Înregistrare video 1080p Full HD pentru ambele camere
  • Videoclipuri HDR
  • Fotografiere în rafală şi funcţia VideoPic
  • Înregistrare video slow motion cu viteze variabile de redare
  • HTC Zoe™ cu montaje şi HTC Zoe™ Share
  • Retuşare fotografii cu ajutorul funcţiilor Object Removal, Always Smile şi Sequence Shot

Deocamdată atât, vin cu update după evenimentul de lansare.

Update:  HTC One e posibil să apară pe piața românească în a doua parte a lunii aprilie. Despre preț, nimic deocamdată, dar nimeni nu se așteaptă să fie mic.

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu