Tamerlan şi Djohar Țarnaev, cei doi suspecți ai atentatului de la Boston, sunt de origine cecenă.
Poliția din Boston a anunțat pe Twitter că l-a capturat pe Djohar:

Tot pe Twitter s-au desfășurat intense dezbateri despre terorism, emigranți, musulmani etc. Mulți americani s-au dovedit însă incapabili să facă distincția între Cecenia și Cehia:

Confuzia Cecenia-Cehia a luat proporții în Social Media, astfel încât ambasadorul Cehiei în SUA a fost nevoit să dea o declarație oficială pentru a lămuri lucrurile:

Nu e clar dacă lecția de geografie (unde e Cecenia, unde e Cehia) ținută de Huffington Post a folosit la ceva:

7 Comments

 1. :)) Ce sa ne asteptam de la un continent care cu greu stie numele presedintelui sau. Prostia e la ea acasa pe acolo.

 2. Si nu numai. Nu numai pe twitter. Sunt destule canalele unde lipsa americanilor de cultura generala este dovedit.
  Pe de alta parte… Dar hai sa nu polemizam articolul cu altele…

 3. Radem noi de americani dar cum or fi peste 20 de ani copiii care-s elevi si liceeni acum la noi si ”beneficiaza” de un sistem de invatamant de toata jena si de nista parinti permanent ocupati (prea ocupati pentru a da atentie progeniturilor)?

 4. Da, prostii de americani, habar n-au cate judete are Romania. Bine ca intelegem noi de ce n-avem nici o universitate in primele 500 ale lumii. Plus ca noi suntem plini de genii, “decat” ca nu stiu sa se exprime.

 5. E mare tâmpenia asta pe twitter. Dar așa sunt majoritatea americanilor. Nu sunt proști. Americanii nu sunt proști. Sunt doar ignoranți. Asta e părerea mea.

 6. N-are nicio legatura cu americanii sau cu lipsa ori nelipsa lor de cultura. Ci cu prostia din social media.
  Vrem, nu vrem, acolo unde e cate un loc public se aduna preponderent dobitocii. Care, oricum, sunt mai vocali decat cei mai destepti care poate au o treaba mai buna decat sa frece menta pe retele sociale.
  Asta e cand ai iluzia ca se „democratizeaza” informatia, adica ai impresia ca ceva imposibil e posibil. Informatia e o „marfa” scumpa si cu doua taisuri, care face mai mult rau decat bine cand e la indemana oricarui tembel.

 7. leaderii care ne conduc …
  Vanghelie verbul a fi …
  asa ca lasa-ti-o mai moale cu americanii si cultura, avem si noi oile noastre …

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close