Închide

Ce vrei să cauți?

Cum ne-a venit ideea cu Gropometru?

Gropometru
Gropometru

Un guest post al echipei XL Team. Nu am avut timp să instalez aplicația, vedeți și voi cum merge, comentariile vă așteaptă:

În primul rând, Gropometru (www.gropometru.ro) este aplicația care foloseşte telefonul tău mobil pentru  a înregistra gropile în care dai involuntar când conduci. Am dezvoltat un algoritm care foloseşte accelerometrul telefonului tău mobil pentru a înregistra oscilaţiile din carosabil, totul de la o viteză de peste 20 km/h. Toate datele pe care le înregistrează utilizatorii Gropometrului pot fi vazute pe „Gropoharta” de pe site-ul proiectului www.gropometru.ro

Gropometru

 Totul a început din dorinţa de a dezvolta o aplicație pentru portofoliul nostru într-o seară după o zi de muncă. Împreună cu Alin Chican, colegul meu care se ocupă de front-end, ne-am dat seama că un smartphone ne poate ajuta să ne protejăm maşinile de gropile din carosabil. De ceva vreme, Alin se confrunta cu această problemă.

Chiar dacă momentan aplicația este într-un stadiu incipient iar gropile înregistrate au deocamdată un titlu informativ, este un pas înainte în localizarea adevaratelor pericole din carosabil la care noi, șoferii, suntem expuși zilnic.

Toată lumea ne întreabă cât de actualizată este harta, din moment ce gropile se mai și astupă și dispar din carosabil. Răspunsul depinde de utilizatori, astfel că dacă avem 10 utilizatori care trec prin același loc în care o groapă a fost înregistrată iar accelerometrul telefonului nu înregistrează o oscilație, atunci groapa nu mai  apare în baza de date. Astfel putem avea și garanta o consistență a datelor de pe „Gropoharta” de care vă vorbeam mai sus.

Unde vrem să ajungem?

În acest moment înregistrăm orice oscilație pe care o întâmpină utilizatorii Gropometru, fie că vorbim despre gropi, guri de canal, denivelări sau limitatoare de viteză. Avem nevoie de suportul utilizatorilor (pe care ne bazăm foarte mult pentru a ne furniza date pentru testare, participând astfel activ la dezvoltarea aplicației) pentru a îmbunătăți algoritmul și descifrarea clară a obstacolelor din carosabil. Pe viitor, dorim să introducem aceste date în aplicațiile de navigație, astfel încât șoferii să poată fi atenționați din timp de eventualele gropi.

XL Team Romania

Suntem o companie de dezvoltare web, software și aplicații mobile folosind metodologia Agile Scrum și principiile Lean Startup. Folosind experiența dobândită din proiectele pe care le-am dezvoltat până acum, ne propunem să fim pe cât de creativi, pe atât de eficienți în dezvoltarea de proiecte proprii precum Gropometru.

Articole populare Ultima luna

6 comentarii Adaugă comentariu

 1. N-am apucat sa o testez, asa ca mai bine intreb:

  Gropile sunt inregistate si offline cu posibilitatea de a face sync cand te conectezi la internet?

 2. Salut Sorin,

  Momentan gropile se inregistreaza online, dar mai multi utilizatori ne-au cerut aceasta functionalitate, asa ca o vom implementa cat de curand.

  La cat mai putine gropi,
  Echipa Gropometru

 3. Nu te ajuta foarte mult din pacate, ar trebui sa fie street view ca la google maps sa vezi exact ce urmeaza sau mai bine ar asfalta si am scapa de grija

 4. @Andrei – multumim de feedback. Acolo vrem sa ajungem, sa integram datele culese in prima faza in aplicatiile de navigatie, astfel incat sa crestem utilitatea aplicatiei.

  La cat mai putine gropi,
  Echipa Gropometru

 5. Mi se pare genială ideea. Am auzit de voi prima oară la Open Connect și mi s-a părut una din cele mai bune idei din ultima vreme ( și am auzit multe credeți-mă)

  Mult succes cu aplicația.

 6. Stefan, multumim de aprecieri.

  Credem mult in adaptarea tehnologiei la cerintele locale. De aici si Gropometru.

  Avem o alta aplicatie la care lucram, la fel de simpla si eficienta. In curand noutati.

  Daca vrei sa ne vizitezi, sa vezi cum lucram, you are more than welcome.

  Pana atunci, la cat mai putine gropi,
  Echipa Gropometru

Adaugă comentariu