Rămâne un mister de ce conținutul video online are așa de puțin succes în România, cu câteva excepții.

ICEEfest (Interactive Central and Eastern Europe Festival – noul brand al RoNewMedia) aduce în prima zi, pe 6 iunie, o seamă de oficiali ai Youtube, Google, HBO, Discovery Channel, BBC pentru discuții despre impactul Internetului în industria televiziunii și eficiența campaniilor publicitare online + TV.

În primă sesiune, reprezentantul Youtube Tomasz Czudowski va susține o prezentare aplicată pe scena 1, după care o echipă din partea Google va analiza Youtube, pe scena 2, atât din punct de vedere al relației cu producătorii de conținut, cât și al modului în care e abordată piață de advertising.

Trainingul de content va fi susținut de Maciej Sojka, cel care răspunde de parteneriatele de conținut ale Youtube în Europa Centrală și de Est, iar discuția va lămuri dilemele producătorilor de conținut video, inclusiv conținutul produs la TV, legat de modul în care acesta trebuie utilizat online pentru o monetizare cât mai eficientă.

Va urma o incursiune în studii de caz și formate disponibile pe Youtube și în România pentru clienții de publicitate interesați de performanțe  în domeniu, training susținut de Bogdana Butnar și Doina Costache de la Google România.

Tot din acest domeniu, o alta companie globală majoră prezentă la ICEEfest este DG Mediamind, care crede cu tărie că viitorul este al campaniilor publicitare integrate TV și online.

Tej Rekhi, Internațional Innovation Strategist, va susține o prezentare inspirationala în acest sens, pe scena 1, urmând că atenția pe acest subiect să se mute apoi, pentru prezentări și discuții aplicate, pe scena 2, unde playeri globali majori precum HBO, Discovery Channel și BBC vor schimbă opinii cu televiziuni sau platforme importante din regiune, precum Kanal D, Alpha TV din Grecia sau SeeNow.

ICEEFest este organizat în parteneriat cu Orange și cu sprijinul Microsoft – prin Internet Explorer 10 și Windows 8 – și se va desfășura peste două săptămâni, pe 6 și 7 iunie, la Grand Cinema Digiplex din cadrul Băneasa Shopping City.

Biletele sunt disponibile pe site-ul www.ICEEfest.com, unde puteți consulta și programul.

3 Comments

 1. Salut Victor,

  poti detalia mai mult ce sta in spatele acestei senzatii ca „rămâne un mister de ce conținutul video online are așa de puțin succes în România, cu câteva excepții”?

  Merci!

 2. @Robi: Salut,
  1. Doua exceptii remarcabile: Doza de Has (cu un public cvasi-neinteresant din pdv comercial) si Robotzii.
  2. Putem gasi si alte exemple de productie video pentru online care sa aiba un succes similar celor doua proiecte, in conditiile in care multi – inclusiv eu intr-o vreme 🙂 – au alocat resurse semnificative in acest scop cu rezultate modeste?
  3. Declinarea continutului de pe TV pe online nu se pune, zic.
  4. Exista vreun grup de presa din Ro care sa fi avut succes cu productia video (ma refer la ziare, reviste, etc)?
  5. Exista in Ro vreo companie care sa fi reusit video marketing content cu rezultate remarcabile?

  Intreb doar, m-as bucura sa fiu gresit in aprecierile mele 🙂

 3. Bun,
  deci comentariul tau se referea la productiile video dedicate exclusiv distributiei online.

  In acest caz nu cred ca e vreo particularitate a pietei din Romania. Practic nicaieri in afara US si UK (care produc continut in principala limba de circulatie internationala si au o piata globala de vanzare si distributie a continului video) nu cred ca exista succese notabile pt continutul video produs exclusiv pt online.

  Ramanand oarecum pe subiect si la „declinarea continutului de pe TV pe online” eu nu mai cred ca exista producatori care vizeaza un singur canal de distributie si o singura fereastra de drepturi. Asta daca vor sa faca bani, nu doar buzz de o primavara. Toti produc gandindu-se ca pe termen mediu sau lung vor intra in cat mai multe zone din circuitul cinema – dvd – tvod – pay tv – svod – free tv – avod.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close