Închide

Ce vrei să cauți?

Cum să nu mai alergi disperat la imprimantă. Xerox ConnectKey

Pe vremea când eram încă angajat și lucram într-un birou open, din când în când vedeam câte un coleg sau câte un șef care fugea disperat, ca din pușcă, spre imprimantă pentru a pândi printul cu informații confidențiale pe care tocmai îl dăduse.
Dacă respectivul print ajungea pe mâini străine nu era tocmai bine.
Probabil că asta se întâmplă încă și acum prin diverse birouri.
Nu ar fi mai simplu ca printul să te „aștepte” până ajungi în fața imprimantei?

Problema a fost rezolvată de Xerox, prin platforma software ConnectKey, care vine la pachet, integrată, cu o o serie de echipamente noi sub acest brand.

ConnectKey  – autentificarea angajaților la imprimantă prin card

Pe cardurile de acces în sediul companiei poate fi încărcat și un cod de acces la imprimantele Xerox.
Noilor echipamente Xerox li se poate atașa un controller dispozitiv care citește codul de pe respectivul card, recunoaște utilizatorul și știe ce și când acesta are voie să printeze sau să copieze.
De exemplu, angajatul X nu are voie să printeze color iar toate printurile trebuie să fie față/verso.
Sau dupa închiderea programului (ora 17.30) până a doua zi dimineață la ora 9, nimănui din companie nu-i mai este permis să printeze color.
(Studiile arată că cele mai multe printuri color se dau în afara programului oficial de lucru.)

Același card permite ca printul să iasă doar în momentul în care cel ce l-a dat se află lângă imprimantă.
Dacă trec mai mult de 5-10 minute și utilizatorul nu a venit să se identifice cu cardul, printarea este blocată iar informația este ștearsă automat din imprimantă.

Imprimare de oriunde, pe orice echipament

Xerox ConnectKey este în esență o interfață comună pentru toate echipamentele de imprimare dintr-o organizație.  Utilizatorii pot printa de oriunde, pe orice imprimantă din sistem pe care o aleg.
Evident, există și opțiunea de mobile printing, de pe telefon sau tabletă. Să spunem că te afli la o întâlnire de business în provincie și trebuie să trimiți pe imprimanta managerului un document. Din câteva clickuri de pe telefon, rezolvi.

Un clip demo de un minut și jumătate explică clar cum funcționează această opțiune:

Mai multe informații despre Mobile Print, aici: Xerox MobilePrint

ConnectKey: Administrare echipamente de la distanță

Noua platforma software Xerox permite administratorului IT sau furnizorului de servicii de întreținere să intre de la distanță pe interfața echipamentului de printare în cazul în care un angajat are probleme în utilizare: de exemplu, nu știe să trimită un e-mail sau să facă o scanare mai deosebită. Trainigul rapid se desfășoară online, iau utilizatorul primește instrucțiunile pas cu pas pe display-ul imprimantei.
Administratorul IT scutește astfel destule drumuri, mai ales că o serie de probleme de depanare se pot rezolva tot remote, din orice loc, cu condiția să existe o conexiune web.

ConnectKey; Securizarea datelor în rețea

Oficialii Xerox spun că atacurile informatice au uneori ca poartă de intrare echipamentele de imprimare (dotate cu computer intern) și care găzduiesc de multe ori informații sensibile.
Pentru ConnectKey, Xerox a  încheiat două parteneriate strategice, cu McAfee și Cisco.
Astfel datele sunt securizate pe traseul pe care acestea îl parcurg până la şi de la dispozitive. Totodată, soluțiile de securitate permit alcătuirea de „liste albe” cu angajații care sunt autorizați să lucreze pe echipamente și cu echipamentele care au dreptul să se conecteze. Aspect important odată cu răspândirea  BYOD (Bring Your Own Devices).
Datorită parteneriatului cu Cisco, administrarea mai eficientă a echipamentelor duce la un consum mai redus de energie electrică cu 10-15%.

Noile echipamente cu ConnectKey au criptare pe hard-disk-urile interne pe 256 biți plus suprascriere de date de 3 ori, pentru a se evita accesul neautorizat la informații.

Disponibilitate pe piață:

Seriile Xerox WorkCentre 5800 şi WorkCentre 7800, WorkCentre 7220/7225, Xerox ColorQube® 9300 Series şi Xerox ColorQube 8900 Series cu ConnectKey Controllers sunt disponibile pe piața autohtonă.

ConnectKey pentru SharePoint şi ConnectKey Share to Cloud sunt disponibile imediat; Xerox Apps Studio va fi disponibilă la începutul trimestrului al treilea al acestui an.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi http://www.xerox.com/connectkey.

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. Destul de interesant … dar nu exista asa ceva?
    Parca am vazut asemenea imprimante cu cod personal.

Adaugă comentariu