PASARI DE FOC FITS2013 Sebastian Marcovici

Miile de oameni adunați în piață sunt invitați, indirect, la o ședință colectivă de psihanaliză.
„Vă amintiți? Când erați copii, ați visat să construiți un avion cu care să zburați, nu? Nu v-a ieșit atunci.
Haideți să mai încercăm o dată, acum!”.

FITS2013 Sebastian Marcovici

Este jocul nemților sosiți din Leipzig, cu camioane pline de mașinării complicate și caraghioase, care scot fum și flăcări, alcătuite din fiare vechi.
Costume vechi de aviator, de început de secol 20. Spectacolul de noapte „Păsări de Foc”, din  Piața Mare din Sibiu, reia cu dezinvoltură tocitul mit al încercării omului de a zbura. Explozii, artificii și miros de benzină arsă.

Trăznitele aparate de zbor – nici nu mai contează că nu se desprind de la sol, totul trebuie să fie imaginație – se întrec într-un raliu prin mulțime.

FITS2013 Sebastian Marcovici

A doua zi la amiază, trei Cupidoni înarmați cu arcuri și săgeți din carton se plimbă pe pietonala Bălcescu și curtează galant acele femei nebăgate de obicei în seamă.

FITS2013

După ce Cupidonii dispar, apare o stranie, zgomotoasă și foarte colorată orchestră italiană, cu ever green-uri peninsulare, urmărită pe stradă de o mulțime de oameni cu gurile până la urechi.

FITS 2013

Au dispărut italienii și s-a ivit fanfara regală belgiană formată din bătrânei îmbrăcați colorat și urmați de colegi cocoțați pe picioroange amețitor de înalte.

FITS 2013

Până lunea viitoare, cam astfel de întâmplări au loc pe străzile din Sibiu, orașul în care Festivalul Internațional de Teatru (FITS 2013) adună de două decenii mulțimi de români dar și cohorte de turiști din toată lumea, veniți special pentru eveniment.
În stradă, oricine poate deveni actor în spectacol. E o invitație democratică de a scăpa de rutina, plictisul și sfârșeala zilelor banale din an.

EXTERNET FITS 2013 Sebastian Marcovici

Evadarea din banalul vieții continuă seara în diversele săli ale cetății Sibiului, unde celebre trupe venite din toată lumea, din Mexic, dar și din Coreea, din Franța dar și din Rusia, aduc ce-i mai bun în teatrul și dansul mondial.

AUR VECHI FITS2013 Sebastian Marcovici

Cum spuneam, la început de iunie, Sibiul devine cel mai frumos loc din România.

Fotografii, clipuri video și știri în timp real – pe pagina de Facebook a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu 2013.

Majoritatea fotografiilor de mai sus sunt realizate de Sebastian Marcovici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close