Anca Duma testând noul hibrid Samsung Glaxy S4 Zoom

Samsung Galaxy S4 Zoom. Din față arată ca o cameră foto compactă.
Spatele este identic cu cel al unui smartphone Samsung S4 Mini.
Poate părea deconcertant, dacă nu știi că au apărut astfel de gadgeturi hibrid, să vezi pe cineva că vorbește la camera foto:

Anca Duma testând noul hibrid Samsung Glaxy S4 Zoom
Anca Duma testând noul hibrid Samsung Galaxy S4 Zoom

Samsung Galaxy S4 Zoom nu-i va atrage pe cei care fac fotografii cu camere (semi)profesionale DSLR sau mirroless.
Dar nu ei sunt majoritatea, cei mai mulți – știm – preferă să pozeze cu telefonul.
Mai ales generația de digital native dispusă din ce în ce mai mult să comunice prin imagini.

A atras Samsung Galaxy S4 Zoom atenția la lansare?
Aș zice ca da, dacă luăm în calcul viralizarea  pe Youtube a clipului TV care prezintă acest smartphone (4,7 milioane de vizualizări în mai puțin de două săptămâni):

Iar Samsung Galaxy S4 Zoom (senzor CMOS de 16 MP, stabilizator optic și blitz Xenon ) s-ar putea să placă, pentru că vine cu funcțiile și aplicațiile interesante ale smartphone-ului Galaxy S4 combinate cu ceva elemente proprii unei camere compacte.

Sloganul sub care a fost lansat astăzi (și în România) Samsung Galaxy S4 Zoom este „Talk & Zoom” și este marketat drept „primul smartphone cu zoom optic 10x”.

Chestii care mi se par de menționat:

Poți să faci și să trimiți poze în timpul unei convorbiri telefonice
Prin Zoom Ring – inelul de reglare al zoom-ului optic de 10x. Prin răsucire, se activează funcția In-Call Photo Share în timpul unei apel, permițând fotografierea și distribuirea imaginii direct prin MMS.
Zoom Ring poate fi folosit pentru a activa Quick Launch și funcții Shortcut la mai multe moduri de fotografiere, inclusiv Auto, Gallery și Smart Mode.

Funcția Photo Suggest
Găsești o bibliotecă de imagini captate de alți fotografi (profesioniști), cu locuri celebre din lume. Telefonul te ghidează ca să faci unele asemănătoare ca performanță.

Drama Shot.
Fotografii succesive ale subiectelor în mișcare sunt unite într-o singură imagine.

Mini-clipuri gen Vine
Înregistrezi secvențe video, le selectezi ușor pe cele mare merg la montaj. Poți alege să „îngheți” unele elemente în mișcare.

După ce am văzut fotografiile realizate în București de Vlad Eftenie, cred că dacă te ocupi nițel, cu Galaxy S4 Zoom poți scoate niște poze absolut decente.

Samsung GALAXY S4 zoom – specificații tehnice

Preț: în jur de 2200 de lei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close