Războiul mediatic, evident.
Youtube are mai mult de 1 miliard de vizitatori unici pe lună iar 70% din trafic vine din afara Statelor Unite.
Este, așadar, un canal media cu o putere de propagandă interesantă, chiar dacă utilizatorii caută mai mult entertainment decât politică.

În domeniul canalelor de știri, rușii au luat conducerea, prin declinarea pe Youtube a postului TV oficial internațional Russia Today, sprijinit și dezvoltat cu perseverență de Kremlin.
Cu un departament special pentru publicul american, dar și cu ediții în spaniolă și arabă, Russia Today afirmă că este primul canal de știri pe Youtube care a atins 1 miliard de vizualizări.
Abonați Russia Today pe Youtube: peste 1 milion.

Pe locul doi, Aljazeera English, canalul de știri deținut de guvernul din Qatar, cu jumătate din numărul de abonați ai Russia Today, 520.000:

Pe locul 3 pe Youtube, CNN, cu un număr de abonați de 20 de ori mai mic decât canalul de știri rusesc și de 10 ori mai mic decât AlJazeera: 54.000.

În timp, pe măsură ce televizoarele smart, cu conexiune la Internet și care vin cu aplicație Youtube gata instalată, se vor răspândi, terenul cucerit online de canalele de știri va conta și mai mult.
Comentarii?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close