În 1888, doamna Bertha Benz, soția și partenera de afaceri a lui Carl Benz, parcurgea cu un automobil uriașa (pe atunci) distanță de 96 de kilometri dintre orașele germane Mannheim și Pforzheim.

La 125 de ani de la această performanță, un prototip Mercedes Benz S-Class capabil să se deplaseze autonom, fără ca șoferul să pună mâinile pe volan, a făcut recent același drum, cu succes.

După această demonstrație reușită, Mercedes Benz promite că va lansa pe piață peste șapte ani, în 2020, primul automobil care se conduce singur.

E posibil: prototipul, Mercedes Benz S500 INTELLIGENT DRIVE, este dotat cu camera și senzorii care se găsesc deja pe modelele S-Class.
Mai trebuie pusă la punct „doar” platforma software.

Probleme există însă: S500 INTELLIGENT DRIVE nu se poate deplasa autonom decât pe șoselele care sunt trecute pe hărți digitale detaliate plus că trebuie completată și modificată legislația rutieră.
Ca orice prototip, S500 INTELLIGENT DRIVE a dat și erori, inginerul aflat la bord trebuind să intervină de câteva ori.

Clipul de prezentare al S500 INTELLIGENT DRIVE:

1 Comment

  1. Cand aud de chestii din astea, ma gandesc direct : oare pe drumurile din Romania, PLINE DE GROPI SI DENIVELARI, oare cum s-ar comporta o astfel de masna care se conduce singura ? Imi imaginez deja.. :))

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close