Închide

Ce vrei să cauți?

Vodafone montează Biblioteca Digitală în 300 de licee din ţară

O carte (tipărită) costă de cele mai multe ori cât câștigă un profesor într-o zi.
Aș pune și pe seama acestei realități faptul că România se află pe ultimul loc în Europa la „consumul” de carte.

Un proiect frumos, semnat Vodafone, Biblioteca Digitală, experimentat deja în metrou, ajunge în licee din România.
Biblioteca Digitală constă într-un uriaș poster lipit pe perete cu coduri QR care prin scanare încarcă pe tablete și telefoane cărți în format electronic:

Biblioteca digitală Vodafone

Tot ce trebuie să facă elevii este să îşi descarce titlurile preferate, direct pe telefonul mobil sau pe tabletă, printr-o simplă scanare a unui cod QR, de pe Biblioteca Digitală.
Descărcarea oricărui fişier este gratuită, indiferent de reţeaua de telefonie mobilă a utilizatorilor.

Conţinutul bibliotecii poate fi accesat de oricine pe tabletă sau smartphone prin site-ul www.şcoală.bibliotecapemobil.ro, unde este disponibilă şi lista completă a cărţilor şi autorilor din Biblioteca Digitală.

Proiectul este dezvoltat în parteneriat cu BookLand şi oferă acces la 100 titluri de carte, împărţite pe categorii: Beletristică, Dezvoltare personală, Istorie şi Mitologie, Limbi străine, Ştiinţă, Teatru, Poezie şi Artă. Titlurile sunt din programa şcolară, dar nu numai, şi provin de la 55 de edituri româneşti.
Biblioteca Digitală Vodafone este disponibilă deja în peste 130 de licee din Bucureşti, Sibiu, Buzău, Ploieşti, Focşani şi Arad şi până la sfârşitul anului va fi prezenţa în 300 de licee din ţară.

Astfel, proiectul va fi extins şi în liceele din Albă Iulia, Bacău, Brăila, Braşov, Cluj Napoca, Constanţa, Iaşi, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Timişoara şi Vaslui.
Printre liceele din Bucureşti, în care Biblioteca Digitală este disponibilă, se numără Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr, Colegiul Naţional I. L. Caragiale, Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza, Colegiul Naţional Iulia Hasdeu, Şcoală Centrală sau Colegiul Naţional Ion Creangă.

Nouă etapă a proiectului Biblioteca Digitală Vodafone a fost dezvoltată de Vodafone România, în parteneriat cu BookLand şi McCann Erickson România.

5 comentarii Adaugă comentariu

 1. Asta chiar este o initiativa laudabila.

 2. #2 Comentariu nou

  Aproape buna initiativa, dar daca seamana cu e in metrou, din pacate in afara de publicitate pentru unii, nu prea rezolva mare lucru. Spun asta pentru ca din cele 100 de titluri putine se vor potrivi gusturilor liceenilor, iar daca totusi vor gasi ceva, vor avea acces doar la primele pagini din cartea respectiva, pentru restul trebuie sa-si comande cartea din magazinul online, lucru care ridica iarasi alte probleme: costul e-bookurilor care de cele mai multe ori este foarte apropiat de cel al printului(in RO), trebuie sa stie cum sa le cumpere folosind plata on-line si trebuie sa aibe cont bancar cu bani in el.

 3. #3 Comentariu nou

  o mica rectificare: am vazut ulterior ca pentru unele titluri textul este integral.

 4. Sunt reprezentanta BookLand, partenerul Vodafone in acest proiect si va asigur ca absolut toate titlurile oferite liceenilor (100 carti) pot fi descarcate GRATUIT si INTEGRAL!
  Astazi avem deja 220 licee din cele 300 (17 orase) decorate cu Biblioteca digitala (poster de 15mp); pana la 20 Dec’13 finalizam si restul liceelor. Peste 300,000 elevi vor avea astfel acces gratuit (din orice retea de telefonie) la aceste carti.

 5. #5 Comentariu nou

  Buna ziua. Cum poate fi extins acest proiect si la alte scoli? Am vazut panoul intr-un liceu din Iasi. Predau la un liceu din Pascani, unde multielevi abia au bani sa vina la scoala si le-ar prinde bine un perete cu carti. Cat ar putea costa?
  Multumesc!

Adaugă comentariu