Închide

Ce vrei să cauți?

Totul e să consume puțin. Sondaj online

Un studiu realizat de Daedalus Millward Brown pentru www.VeziCatFace.ro arată că primele trei criterii în alegerea unui autoturism sunt consumul de combustibil, fiabilitatea şi costurile cu întreţinerea.
Studiul, realizat online pe 2686 de proprietari de autoturisme din România (18-55 de ani), le-a cerut acestora să aleagă cele mai importante trei criterii pe care le-ar lua în considerare dacă ar fi să îşi cumpere mâine o altă maşină.
77% dintre aceştia au ales consumul de combustibil, 60% fiabilitatea şi 59% costurile cu întreţinerea.

dacia

La distanţă relativ mare se află siguranţă autoturismului/testele NCAP (28%).
Pe locurile următoare în topul criteriilor se află aspectul exterior (18%) şi aspectul interior (12%). Procentajul relativ scăzut al acestor ultime două criterii denotă o alegere mai degrabă raţională a românilor când vine vorba despre alegerea maşinii.
Mărimea portbagajului este unul dintre primele trei criterii pentru 11% dintre respondenţi, cu un procent în plus faţă de cei 10% care se uită la păstrarea valorii în timp a autoturismului (deprecierea auto) atunci când cumpără o maşină.
Mai multe informații, aici.

4 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Buna ziua!
    Puteti sa-mi spuneti cand anume e facut acest sondaj? IN comunicat nu se specifica nicio data, iar in site-ul Daedalus nu gasesc articolul pe cale directa.
    Ma puteti ajuta?

    Multumesc!

  2. #2 Comentariu nou

    @mihai dumitrescu: Poate ne raspunde Daedalus. De presuspus este ca a avut loc recent, altfel nu s-ar justifica publicarea de astazi.

  3. #3 Comentariu nou

    Multumesc frumos! Trimit un mail direct catre persoana de contact specificata in comunicat.

    Zi buna!

    Mihai

  4. #4 Comentariu nou

    Buna ziua,

    Studiul a fost realizat prin interviuri online pe un esantion reprezentativ de 2686 proprietari de autoturisme din mediul urban cu varsta cuprinsa intre 18 si 55 ani, in ianuarie 2014. Eroarea de esantionare este de +/-2%.

    Multumesc,
    Cristina

Adaugă comentariu