Închide

Ce vrei să cauți?

5 esențiale despre Samsung Galaxy S5

samsung Galaxy S5
samsung Galaxy S5

E posibil ca unii dintre cei pasionați de gadgeturi și tehnologie să fi strâmbat din nas când au văzut ce aduce nou ultimul model de smartphone Samsung Galaxy S5, lansat aseară la Barcelona. Li se pare că prea puține. Așa s-a întâmplat și la lansarea iPhone 5, a LG G2 ș.a.m.d.

Însă cred că Samsung a făcut bine că nu s-a aventurat să „pună” prea multe chestii noi pe noul model. (Și, în definitiv, dacă i-am întreba de cârcotași cam ce ar fi dorit nou de la S5, nu cred că am obține prea multe răspunsuri coerente.)

Ritmul de absorbție a noilor tehnologii din partea consumatorilor este destul de lent, mai lent clar decât pofta producătorilor de electronice de a scoate din sertare ce au mai inventat. Consumatorii de rând nu vor neapărat OZN-uri tehnologice pe post de smartphone-uri, ci telefoane care să își facă cinstit și cât mai bine treaba. Să țină bateria și să arate elegant.

Peste 5.500 de invitați au asistat aseară la lansarea Samsung Galaxy S5 la Centro Convenciones Internacional Barcelona. Între ei și vreo 30 de jurnaliști și bloggeri români. Samsung iubește lansările pline de fast, astfel că momentul de deschidere a fost încredințat Orchestrei Operei din Barcelona. Muzica dramatică, uriașele imagini dinamice, sunetul cu decibeli proprii unui concert rock, cifra de 200 de milioane de smartphone-uri Galaxy S vândute până acum au pregătit și au creat atmosfera.

Samsung Galaxy S5

Să facem totuși un inventar aproximativ al noutăților aduse de Samsung Galaxy S5, față de modelul precedent S4, în principal cele aplaudate de sală. Nu este o listă exhaustivă:

Camera foto de 16 MP. Autofocus rapid la 0,3 secunde (cel mai rapid de pe un smartphone). L-am testat la stand și într-adevăr obiectele în mișcare sunt prinse clar. HDR (tonuri bogate). Funcția de selective focus care scoate în evidență subiectul pozei și estompează ce e în jur. Obții efecte interesante.

Autentificarea prin amprentă. Uneori e un moft; am la notebook și nu o folosesc. La S5 însă e utilă pentru plățile mobile sau pentru securizarea folderelor personale (cu poze sau documente, de exemplu).

Samsung Galaxy S5 Economisirea bateriei prin funcția Ultra Power Saving. Dacă mai rămâi cu, să spunem 10% din baterie, poți schimba afișarea display-ul în alb/negru (foto) și închide toate aplicațiile nefolosite, pentru a reduce consumul.
Astfel, până ajungi la o priză, telefonul mai trăiește, suficient pentru a trimite SMS-uri sau pentru convorbiri de urgență. Poți seta ecranul pe alb-negru în orice moment dacă vrei să economisești bateria.

Prin Download Booster, se pot folosi conexiunile Wi-Fi și LTE (4G) simultan. Viteza conexiunii crește semnificativ. De fapt, acesta este un trend în Internet.

Rezistent la apă și la praf. Nu supravețuiește dacă e scăpat într-o găleată cu apă, însă dacă te prinde o ploaie și îl udă, scapă nevătămat.

Samsung Galaxy S5 va ajunge în magazine în aprilie, când va avea lansarea oficială și în România.
Deocamdată atât, revin după un test iar mâine voi continua cu ceva știri de aici, de la Mobile World Congress.
Puteți consulta în liniste Specificatii tehnice Samsung GALAXY S5.

Articole populare Ultima luna

5 comentarii Adaugă comentariu

 1. Asta cu tinutul bateriei…cred ca nici de data asta nu are o finalitate:)…

 2. Mai mulți MP dar fotografiil sunt mai bune dpdv calitativ? Sezonrul folosit este mai bun?

  UPM – sună interesant pe hârtie, dar am îndoieli cu privire la funcționalitatea modului ăsta.

  Download Booster – inutil. Mă interesează o latență cât mai bună, nu o viteză de download mare.

  IP67 – Briz-briz. Am stat cu telefonul în câteva ploi fără să pățească nimic.

  Preferam un S4 din metal, cu marginile mai subțiri și bateria mai mare. Specificațiile tehnice ale S4 sunt mai mult decât suficiente.

 3. Ce sa alegi Samsung galaxy S5? Un super telefon – „nava amiral” a celor de la Samsung sau un Allview Viper S – amblele proaspat lansate saptaman trecuta.
  Sincer eu aleg Viperul S – de doua ori mai ieftin si cu dual SIM. Am avut un S4 si sincer nu isi face banii, de foarte putine ori l-am folosit la specificatiile lui maxime, deci pt mine nu se motiveaza sa imi iau un S5!
  Pe scurt 800 euro vs 300 euro? Voi ce ati alege sincer?

 4. #4 Comentariu nou

  @Marius Pavel: Te astept cu pareri dupa ce folosesti Allview Viper S. Eu nu stiu ce performante are la utilizare indelungata, cum e cu service-ul etc.

 5. #5 Comentariu nou

  Am văzut o mulțime de videouri în care arata ca s 5 și s 5 mini este rezistent la apa, hiar dacă îl bagi intr-o găleată cu apa.

Adaugă comentariu