Închide

Ce vrei să cauți?

Telegrame și poze de la Mobile World Congress Barcelona

Mark Zuckerberg, șeful Facebook, a spus că WhatsApp valorează mai mult decât cele 19 miliarde de dolari, cât a plătit la achiziție. ”WhatsApp va fi un business uriaș” și va avea și o variantă cu plată. (WhatsApp a anunțat că va oferi și servicii de voce în curând.)

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Nokia
se concentrează pe smartphone-urile ieftine. A lansat seria X (89-109 dolari bucata) pe Android și Nokia 220 (29 de euro) plus Nokia Asha 230 (45 euro). Telefoanele noastre rulează aplicațiile de pe Android și oferă serviciile mobile Microsoft – spune șeful Nokia, Stephen Elop.
Noul Sony Xperia Z2 (cameră de 20MP) arată foarte elegant. E subțire, metalic și finisat impecabil. Mare aglomerație la standul Sony.
Cel mai modest stand este cel al HTC, cu foarte puțini vizitatori. HTC se păstrează pentru 25 martie când va lansa noul model de HTC One.
Se vorbește intens de Internetul mobil 5G. Șeful Ericsson, Hans Vestberg, a confirmat că inginerii săi lucrează deja la 5G. Ce este 5G? Deocamdată, se caută o definiție. Dar e timp, pentru că nu va apărea înainte de 2020-2022. Unii spun că 5G va fi o rețea de 1000 de ori mai puternică decât cele de astăzi (3G/4G), capabilă să suporte conectarea a sute de miliarde de device-uri (Internet of Things și multimedia la greu).
Directorul de operațiuni al Mozilla spune că în ultimul an a lansat smartphone-uri cu sistem de operare Firefox (produse de LG, ZTE și Alcatel) pe 15 piețe. „Așteptările noastre au fost depășite de cerere și vom continua cu proiectul Firefox OS și în 2014.” PR și atât?
Șefa pe Europa a Deutsche Telekom (foto – de asemenea șefa din Germania a Romtelecom și Cosmote), Claudia Nemat, are o carismă extraordinară. Foarte deșteaptă, sigură pe ce spune, convingătoare, este una dintre puținele femei manager prezente la târg.
Traficul între centrul Barcelonei și complexul unde are loc World Mobile Congress este blocat dimineața și seara din cauza aglomerației. Se stă la coadă la WC, la chioșcurile cu mâncare, și îți trebuie picioare de maratonist și nervi de șahist ca să te descurci prin mulțimea de zeci de mii de vizitatori.
Mâine se încheie MWC iar Barcelona își va număra frumoșii bani strânși, asteptând luna martie a anului viitor când va avea loc ediția 2015.
O galerie cu ceva poze:

 

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu