fake followers EU

Politicienii, niște oameni foarte ocupați și orgolioși, pot fi păcăliți ușor de propriile departamente de comunicare sau de companii de comunicare digitală.
Probabil că sunt foarte mulțumiți când li se prezintă creșterea numărului de fani pe rețelele sociale și, în lipsa lor de contact cu realitatea, s-ar putea chiar să își închipuie că sunt din ce în ce mai apreciați și iubiți.

Surpriză însă: mulți dintre susținătorii înregimentați ca followers pe Twitter sau ca fani pe Facebook sunt falși. (O banalitate pentru cei familiarizați cât de cât cu Social Media.)

Respectatul cotidian italian Il Tempo a publicat un top al premierilor din Uniunea Europeană din punct de vedere al proporției urmăritorilor Twitter „fake”  din total, în care apare, în Top 5, și Victor Ponta:

fake followers EU

Situația este valabilă nu numai în Europa: o statistică din 2012 susținea că numai o treime din urmăritorii lui Barack Obama pe Twitter (@barackobama) sunt reali, restul fiind inactivi sau falși.
Ideea e că nu e mare lucru (și nici scump) să cumperi like-uri sau followers din Bangladesh sau Indonezia, totul e să amețești clientul să nu se prindă.

2 Comments

  1. Pictor Vonta trebuie intai sa isi redacteze propriile lucrari stiintifice.

  2. E la moda sa ne luam de politicieni, dar uitam cand bloggerii de top de la noi au cumparat cantitati mult mai mari de fani falsi. Iar acolo nu au facut-o departamentele lor de comunicare…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close