altex

Rețeaua de magazine ALTEX este numărul 1 în preferințele românilor atunci când plănuiesc că cumpere electronice sau electrocasnice, pentru că oferă cel mai bun raport calitate-preț din tot retail-ul electro-IT autohton – a constatat compania elvețiană de cercetare ICERTIAS în urma unui sondaj național.

Cercetarea Best Buy Award România 2013/2014 a fost efectuată de ICERTIAS pe un eșantion de 1200 de respondenți consumatori români.

altex

Prin metoda de sondaj CAWI – DEEPMA (Interviu Asistat de Computer prin Internet – Conştientizare Profundă), cei 1200 de români au fost rugați să spună care este cel mai bun retailer pe segmentul electro-IT din punct de vedere al prețurilor și al serviciilor oferite.

Întrebarea deschisă le-a oferit respondenților posibilitatea de a alege retailerul preferat, fără a avea sugestii propuse.
Fiecare persoana implicată în studiu a propus retailerul cu care a avut cea mai bună experiență de achiziție din punct de vedere al raportului calitate-preț de pe piața locală.
Cei mai mulți dintre respondenți a nominalizat ALTEX ca fiind liderul retailului românesc pe segmentul electro-IT.

ALTEX este liderul pieței pe zona electro-IT. În 2013 a avut o cifră de afaceri de peste 250 de milioane de euro, în creștere cu 15% față de anul precedent. Rețeaua ALTEX numără 75 de showroom-uri în întreaga țară, iar pe zona de online deține  platforma de e-commerce  www.ALTEX.ro.

Cercetarea de piaţă Best Buy Award  2013/2014 s-a desfăşurat în conformitate cu prevederile „Codului Internaţional pentru Implementarea Cercetărilor de Piaţă şi Sociale” adoptate de Camera Internaţională de Comerţ (CIC) şi Asociaţia Mondială a Experţilor în Cercetare (ESOMAR).

Metodologie şi eşantion
Cercetarea Best Buy Award 2013/2014  a fost efectuată de organizaţia elveţiană ICERTIAS-International Certification Association GmbH (www.icertias.com) pe teritoriul României în luna octombrie 2013 sub forma unui sondaj online, utilizând metoda CAWI – DEEPMA (Interviu Asistat de Computer prin Internet – Conştientizare Profundă). La sondaj au participat 1200 de respondenţi (cetăţeni/consumatori români).

2 Comments

  1. Hai sa vedem cine mai are multe magazine mari, in care lumea poate sa puna mana pe marfa:
    – Altex
    – Media Galaxy, adica tot Altex
    – Domo, care a patit treaba cu tableta si s-a umplut de cacao de la clienti
    q.e.d.

  2. Hai mai Victore, tocmai tu? Am primit pe 4 ianuarie mailul de la’institutul’ cercetatorilor elvetieni si apoi prin curier o mare diploma cu semnaturi elaborate si timbre seci (sic!) cum ca noi suntem numarul unu de departe si asta e foarte clar pentru ca e un studiu foarte solid. Doar ca toate aveau un mare disclaimer cum ca nu avem voie sa publicam informatia pentru ca este strict secreta si sa-i sunam. La telefon, prima strigare era de 20k eur. Am inchis, avem chestii mai bune de facut.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close