Închide

Ce vrei să cauți?

Ce înseamnă 4G?

Orange 4G Plus speed test
Orange 4G Plus speed test

Sunt unul dintre ciudații care nu (mai) au mașină.
Oricât ar părea de straniu, handicapul acesta este un avantaj în Bucureștiul în care trebuie să ai spontaneitatea vorbelor de cartier când te așezi la volan și răbdare zen în căutarea unui loc de parcare.

Îmi rezolv multele drumuri prin oraș cu taxiul.
Retez din start orice poftă de conversație a șoferului despre probleme umanității și mă apuc să lucrez.
Smartphone-ul este biroul meu mobil: pe drum citesc și răspund la email-uri, plus Messenger, Facebook, bloguri, presă și altele asemenea.

Internetul mobil nu mai e un lux, ci un „mijloc de producție” esențial. Cum ar spune economiștii, productivitatea mea crește datorită telefonului mobil.

De astăzi, Internetul mobil livrat de Orange în România trece oficial la 4G.
Viteza Internetului mobil va crește mult, de câteva ori față de 3G: până la 30-60 Mbps la download și până la 15-30 Mbps la upload.
Ne vom opri aici?
Nu, clar! 4G este o tehnologie nouă în toată lumea și, în funcție de ce nevoi vom avea, viteza poate crește mult mai mult.
Orange realizează deja, în premieră, teste publice cu 4G+, în magazinele proprii din câteva orașe mari, cu modemuri Huawei, în care viteza atinge constant 230-240 Mbps.

Orange 4G Plus speed test

Cred că Orange are la ora actuală cea mai dezvoltată rețea de Internet mobil 4G: acoperă toate reședințele de județ și toate localitățile importante (în număr total de 1000), ceea ce înseamnă trei sferturi din populația urbană și 45% din numărul total de locuitori ai țării. Urmează foarte curând litoralul.

Ne vom bucura cu toții de 4G începând de azi?
Mai înainte trebuie să facem câțiva pași. În primul rând ne trebuie smartphone-uri/tablete/modemuri compatibile 4G.
Avem de unde alege: pe site-ul Orange găsim peste 20 de modele de la diverși producători, inclusiv unul sub brand propriu, Orange Yumo.
Ne mai trebuie un abonament 4G la care primim o cartelă SIM specială. (La unele abonamente, Orange oferă chiar 2 SIM-uri pentru același cont, unul pentru smartphone și unul pentru modem.)

Dacă îți dorești, ai și opțiunea cartele PrePay 4G, pe care Orange le oferă din septembrie 2013.

Consumul de video și TV, utilizarea de aplicații in cloud, download-ul multimedia cresc cu rapiditate, e de ajuns să ne uităm la statistici.
De aceea, acest moment, e doar începutul unei revoluții în datele mobile.
În doi-trei ani, 4G va deveni ceva foarte comun.

Până să ajungem să le folosim, atunci când se află în faza de lansare, noile tehnologii sunt uneori destul de greu de digerat teoretic.
Orange a avut o idee bună: să-i roage pe câțiva bloggeri tech să „joace” într-un clip și să răspundă, dincolo de termenii tehnici, la o întrebare simplă „Ce înseamnă pentru tine 4G?”.
Enjoy!

Detalii despre cartele și abonamentele 4G de la Orange poți găsi aici.

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu