Închide

Ce vrei să cauți?

Coca-Cola: Kill the press release!

Coca-Cola Blog
Coca-Cola Blog

Cred că 80% dintre comunicatele de presă expediate de companii și firmele de PR (atenție – worldwide, nu numai din România) sunt plictisitoare.
Cu informație incompletă, stufoase, sforăitoare, nerușinate în laude, mai lungi decât ar fi necesar, fără să prindă esențialul, cu citate care l-ar face și pe liderul Coreei de Nord invidios.

Este o diferență enormă între informația livrată la conferințele de presă, de multe ori vie și cu miez, și cea din textele plate ieșite din aceeași companie post-eveniment.
Cauza: mamuți care miros a vechi rămași în comunicarea corporate (altfel nemeritat de bine plătiți) și mai ales uimitoarea transformare a executivilor de top care uită să vorbească omenește, imediat cum își îmbracă taiorul sau costumul scump, și se transformă în niște prototipuri de roboți al căror soft este alimentat doar cu câteva sintagme-tip, fixe și artificiale.

Coca-Cola vine cu o rezolvare îndrăzneață pentru acest peisaj trist: anul acesta va reduce comunicatele de presă cu 50% iar în 2015 va renunța cu totul la ele.

Ce pune în locul comunicatului de presă?

Coca-Cola Blog

Brand content de calitate care să capteze atenția și îndemne la share.
Coca-Cola a creat o redacție proprie cu jurnaliști profesioniști care se întâlnesc în fiecare dimineață la 9 pentru a stabili sumarul de „PR”.

Vreau să omor comunicatul de presă – spune șeful digitalului de la Coca-Cola (vezi clipul următor de 2 minute).
Trebuie să gândim altceva decât comunicatul de presă și dincolo de comunicatul de presă.
„Am o misiune: să omor comunicatul de presă” – repetă el.
Ne punem tot timpul întrebări de genul „Cum putea să facem un clip video de două minute care să fie atât de bun încât oamenii să dorescă să-i dea share?” sau „Cum am putea împacheta jurnalistic această știre, astfel încât cei care nu au legătură cu Coca-Cola să dorească să o citească și să o dea mai departe?”

(Plus: de studiat și blogul Coca-Cola.)

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu