Închide

Ce vrei să cauți?

20 de poze din Praga cu HTC One M8

praga
praga

Numărul de camere foto fabricate în toată lumea a scăzut cu 40% în 2013 față de 2012, proporțional cu vânzările. De la 100 de milioane de bucăți în 2012, la 61 de milioane anul trecut.
(Trebuie spus totuși că mirroless-urile o duc mai bine, sunt pe creștere.)

praga

Știm cauza: camerele foto din ce în ce mai bune montate pe smartphone-uri. Dacă nu ești fotograf profesionist, jurnalist sau pasionat de această artă, nu prea mai are rost să porți după tine un DSLR.
Poți obține „poze” decente cu un smartphone de ultimă generație.

Pentru instantaneele din Praga (mini galeria de mai jos) am folosit un smartphone HTC One M8, ajuns în aprilie în România.
Ca design, HTC One M8 se află clar, părere personală, în Top 3 mondial (alături de iPhone și Sony Experia Z2).
Nu intru în detalii privind funcțiile (la lansarea în București au fost disponibile un număr generos de 20 de exemplare pentru test, căutați pe Google review-urile, cu bune și cu rele), spun doar că surprinde prin camera dublă de 4MP – 2688х1520 pixels (cea secundară acționează ca senzor de profunzime):

htc-one-m8-b

Am tras pozele pe Auto (niciun turist nu stă să facă setări din mers), deși modurile de fotografiere sunt generoase. Lumină scăzută din cauza norilor negri și joși.
Pentru amatorii de selfies, camera frontală scoate unele foarte, foarte bune.

Altfel Praga – cei care au fost știu –  este veselă ca Amsterdamul, bogată în monumente ca Viena și foarte misterioasă dacă îi cauți secretele medievale.
Și am înțeles de ce cehii sunt cei mai mari consumatori de bere din Europa.
Sorturi de bere multe, la 2 euro pe terasele din buricul târgului, și atât de cinstit fabricate încât nu ai dureri de cap indiferent câte bei. 🙂
(Pozele nu au fost editate, ci doar redimensionate.)

PS:  În iunie, ajunge în magazine și varianta HTC One mini 2.

Articole populare Ultima luna

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. Felicitari Victor. M se pare cel mai cinstit review din partea unui utilizator. Asa ar trebui sa fie toate, pentru ca in Romania nu exista laboratoare profi de testare…si nici specialist…Exista numai niste marketeri ascunsi…

Adaugă comentariu