samsung galaxy tab 4

De câteva zile sunt posesorul unei tablete noi, Samsung Galaxy Tab 4, varianta cu ecran de 10,1 inci.
De ce am ales acest model:

Brand cunoscut
Tot respectul pentru producătorii mai mici de tablete, unele modele oferă un raport calitate/preț chiar ok.
Dar la 37 de milioane de tablete, câte a vândut Samsung anul trecut (Gartner), compania are, clar, bugete sănătoase de cercetare, teste, design, etc – bugete care se transformă în calitate.
Nu vreau surprize cu tablete mult prea ieftine care se blochează și trebuie duse la service după trei zile de când le-ai scos din cutie.

Samsung Galaxy Tab4

Preț 1499 de lei (330 de euro) la Flanco
Folosesc intens laptopul, smartphone-ul, tableta, care ajung să dea semne de oboseală după un an și ceva, plus că se uzează moral. Cumpăr un model nou pentru înlocuire la maximum 18 luni.
Nu îmi convine însă nici să arunc cu sutele sau miile de euro. Prețul acestei tablete mi se pare convenabil pentru configurația cu care vine.

Design
Nu e un secret că nu prea mă dau în vânt după designul smartphone-ului Samsung Galaxy S5 sau al edițiilor precedente.
(De altfel, mi se pare că Samsung l-a și schimbat recent pe șeful departamentelor sale de design.)
În cazul Samsung Galaxy Tab 4 însă, nu prea ai ce să reproșezi.
Am ales modelul pe negru (găsești și varianta pe alb). Policarbonatul de pe spate arată bine, înconjurat de marginea fină, metalizată.
Tableta este subțire (grosime sub 8 mm) și ușoară (480 de grame).
Are eleganța aceea discretă care nu atrage privirile.

Samsung Galaxy Tab4


Slot de card microSD (până la 64GB)

Binevenit.

Poți deschide două ferestre concomitent
Atingi partea dreaptă a ecranului și îți apare o fereastră cu aplicații. O selectezi pe cea dorită și ecranul se împarte în două. De exemplu, am deschis un site și am copiat un text într-un fișier word.

Samsung Galaxy Tab4

Samsung Galaxy Tab4

Cumpărătorii Samsung Galaxy Tab 4 primesc gratuit 50GB pe Dropbox pe o perioadă de doi ani.

Poți seta până la 8 conturi independente de utilizatori
Dacă altcineva din familie (sau un prieten) vrea să o folosească, are „propria” tabletă, zona sa rezervată de aplicații.
Util și pentru copii.

Samsung Galaxy Tab4

Galaxy Tab 4 este o tabletă potrivită pentru utilizat acasă sau drept companion în călătorii, pentru filme, muzică, citit cărți, jocuri, plimbat pe rețele sociale.
Cu conexiunea Wi-fi pornită și utilizarea intensă a tabletei, bateria ține peste 8 ore.
Vei spune poate că rezoluția ecranului nu este cea maximă posibil. Însă nu m-a deranjat când m-am uitat la ceva filme.
Nu trebuie să ai pretenții la calitatea pozelor. Camera din spate are 3 MP, iar cea din față 1,3 MP , suficientă totuși pentru video call.

Pentru cei care își doresc o tabletă cu un brand sigur, elegantă, pe post de dispozitiv multimedia ultraportabil, Samsung Galaxy Tab 4 este, cred, prima opțiune  din punct de vedere al raportului calitate/preț dintre tabletele apărute în ultimele săptămâni în magazine.

Știu că aproape nimeni nu mai citește texte kilometrice despre gadgeturi, așa că am fost telegrafic oarecum. Dacă aveți întrebări, lăsați-le la comentarii și vă răspund.

Configurație Samsung Galaxy Tab4

Conectivitate: Wi-Fi, Bluetooth, USB. Procesor: 1,2 Ghz Quad Core. Display 10.1 inci WXGA (1280×800).  OS: Android 4.4 (KitKat). GPS. Memorie 1,5GB+16GB. Baterie, 6800 mAh.

 

2 Comments

  1. Are și posibilitatea de a o folosi ca telefon mobil?

  2. Am achiziționat o asemenea tableta de doua zile. Fondul negru nu e negru, mai mult albastru. La marginea ecranului, în partea de jos apare supraluminat. E defecta sau doar atât poate?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close