Dacă vă aduceți aminte, în 2005, celebrul Rupert Murdoch, miliardarul foarte priceput în crearea de imperii media, a uimit lumea finanțelor când a plătit uriașa sumă (pe atunci) de 580 de milioane de dolari pentru MySpace.
Auzise că Social Media e viitorul, dar nu pricepuse tot, la cei 74 de ani ai săi.
Facebook se născuse deja de un an într-un dormitor de studenți, iar „bietul” Murdoch a  fost nevoit să vândă ulterior MySpace cu doar 35 de milioane de dolari (pierdere de peste jumătate de miliard $).

În același an, Google cumpăra Android Inc., cu doar 50 de milioane $, însă cu o condiție: să păstreze echipa de talente/vizionari (Andy Rubin, Andy McFadden, Richard Miner and Chris White). Acești oameni au fost cei care au făcut din Android cel mai utilizat sistem de operare mobil.

Facebook a plătit 19 miliarde de dolari pentru Whatsapp și lumea continuă să se întrebe dacă a fost sau nu o prostie.

Un fascinant infografic despre ruleta achizițiilor în IT & C la care se pariază miliarde de dolari, mai jos.
(P.S.: Marile rețele sociale nu o duc deloc strălucit pe bursă zilele astea. Se pare că trendul scăderii acțiunilor l-a dat Twitter, cu rezultatele sale dezamăgitoare.)

Comparison of the Top Tech Company Acquisitions: Microsoft, Google, Facebook, Apple and Other Business Giants

Comparisons by David Adelman | See our Twitter

 

1 Comment

  1. Mereu mi s-a parut fascinant cum traim si vedem atatea site-uri cum se nasc si devin adevarate fenomene sub ochii nostri si mor la fel de repede si nimeni nu poate sa aprecieze cu adevarat nevoile maselor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close