Închide

Ce vrei să cauți?

Cum joacă giganții IT miliardele de dolari la ruletă

Dacă vă aduceți aminte, în 2005, celebrul Rupert Murdoch, miliardarul foarte priceput în crearea de imperii media, a uimit lumea finanțelor când a plătit uriașa sumă (pe atunci) de 580 de milioane de dolari pentru MySpace.
Auzise că Social Media e viitorul, dar nu pricepuse tot, la cei 74 de ani ai săi.
Facebook se născuse deja de un an într-un dormitor de studenți, iar „bietul” Murdoch a  fost nevoit să vândă ulterior MySpace cu doar 35 de milioane de dolari (pierdere de peste jumătate de miliard $).

În același an, Google cumpăra Android Inc., cu doar 50 de milioane $, însă cu o condiție: să păstreze echipa de talente/vizionari (Andy Rubin, Andy McFadden, Richard Miner and Chris White). Acești oameni au fost cei care au făcut din Android cel mai utilizat sistem de operare mobil.

Facebook a plătit 19 miliarde de dolari pentru Whatsapp și lumea continuă să se întrebe dacă a fost sau nu o prostie.

Un fascinant infografic despre ruleta achizițiilor în IT & C la care se pariază miliarde de dolari, mai jos.
(P.S.: Marile rețele sociale nu o duc deloc strălucit pe bursă zilele astea. Se pare că trendul scăderii acțiunilor l-a dat Twitter, cu rezultatele sale dezamăgitoare.)

Comparison of the Top Tech Company Acquisitions: Microsoft, Google, Facebook, Apple and Other Business Giants

Comparisons by David Adelman | See our Twitter

 

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. Mereu mi s-a parut fascinant cum traim si vedem atatea site-uri cum se nasc si devin adevarate fenomene sub ochii nostri si mor la fel de repede si nimeni nu poate sa aprecieze cu adevarat nevoile maselor.

Adaugă comentariu