Genpact Learning Center_7

La Genpact, în Pipera, am văzut zilele trecute cel mai interesant spațiu de pregătire a specialiștilor în outsourcing din România.

Genpact Learning Center_7

Să ne imaginăm o situație: tânăr absolvent al facultății de limbă și literatură germană care tocmai și-a dat licența cu o lucrare despre poezia lui Johann Wolfgang Goethe. Vorbește și engleza.
Șansa de a-și găsi un loc de muncă plătit decent, altundeva decât în învățământ?

Ca întotdeauna există soluții. Trebuie doar să cauți.
Una dintre aceste posibile rezolvări de destin profesional este Genpact, compania multinațională care îl poate integra în economia mondială pe proaspătul absolvent specializat în Goethe, după un program intensiv de pregătire de doar 4-6 săptămâni.

Cine e Genpact
Companie internațională cu sediul central în New York, cu centre în 24 de țări, specializată în outsourcing pentru bănci și servicii financiare, asigurări, piețe de capital, farma, retail, media&entertainment sau hi-tech.

Genpact are două mari centre de operațiuni în România, la București (1600 de angajați) și Cluj (700 de angajați).
De altfel, Genpact este unul dintre cei mai activi angajatori din România.
Compania asigură servicii de outsourcing pentru afaceri de miliarde de dolari din lumea întreagă, se dezvoltă rapid și are ca strategie să își selecteze managerii dintre specialiștii locali.

Genpact Europe Learning Center devine hub regional de pregătire
Genpact are în plan sute de noi angajări în România (Bucuresti si Cluj) și totodată trebuie să perfecționeze pregătirea unora dintre cei 2300 de angajați existenți pentru a-i forma ca noi manageri.
Astfel a apărut ideea unui centru de pregătire propriu, Europe Learning Center, situat în București, cu o suprafață de 600 de metri pătrați și care poate primi 160-180 de participanți simultan.
Odată inaugurat oficial, centrul va primi cursanți și de la birourile Genpact din Europa (Polonia, Olanda, Ungaria, Cehia și UK).

Genpact Learning Center_2

La cursuri nu se mai poartă PowerPoint-ul
La Genpact România se lucrează în 20 limbi plus engleza, care este limba companiei.

Primul program desfășurat în cadrul Europe Learning Center este Gateway, un program de trainee pentru proaspeții angajați. Timp de patru-șase săptămâni, cei nou intrați în companie își reîmprospătează cunoștințele de limbă străină și ajung la fluență.
În plus, învață sistemele software de lucru, mecanismele de relaționare și comportament în cadrul unui mediu business (alături de colegii din lumea întreagă și clienții pentru care vor lucra) și câștigă competențe în domeniile financiar-contabil, IT, achiziții sau suport clienți.

Genpact Europe Learning Center

Al doilea program, Wave, pentru angajații existenți, este mai pretențios și durează 18 luni.
Acesta este esențial pentru dezvoltarea tinerilor manageri în Genpact.

„Oricine poate să copieze modelul nostru de business și să închirieze o clădire în care să funcționeze.
Dar nu oricine poate să selecteze și să crească manageri, iar aici se face diferența – spune Crina Ilie, Hiring, Learning and Development Lead Genpact Europe.
Un angajat de aici, din București, poate face echipă în activitatea de zi cu zi cu un coleg din Polonia și cu un altul din India, iar competențele de management devin esențiale în acest mediu virtual de lucru.”

Genpact Europe learning center

În Genpact Europe Learning Center, procesul de pregătire este foarte flexibil. Există două săli uriașe care pot fi compartimentate după cum dorește fiecare echipă de cursanți, prin pereți mobili.
Pereții mobili joacă și rolul de white board. Scaunele se transformă în pupitre și invers.

Nu există computere. Învățarea este colaborativă, se face prin discuții, prin descoperire, prin mentorat, prin choaching, prin vizual, după filosofia „Learn. Grow. Succeed” a corporației.
De exemplu, unul dintre cursanți scrie în timpul cursului pe un perete-white board principalele idei, iar la final face o poză cu schema și o trimite colegilor.

Trainerul nu mai este magistrul de la catedră, ci facilitatorul învățării.
Sunt incluse și elemente holistice în pregătire, opționale, de exemplu controlul stresului.

Genpact

Care sunt veniturile unui specialist în outsourcing la Genpact
Salariul net pornește de la 1400 de lei și poate ajunge la 3000 de lei, la care se adaugă bonusurile pentru limbi mai căutate ca germana, suedeza sau norvegiana.
În pachetul salarial intră asigurarea medicală, co-sponsorizarea pentru abonament la sală de fitness premium, cantina și sistemul Education @ Work, prin care angajaților li se acoperă, la cerere, 70% din costul unor cursuri prestigioase, pentru specializari recunoscute internațional.

Așa cum spunea un oficial, la Genpact trebuie doar să îți dorești să înveți pentru a reuși profesional.
Iar Europe Learning Center, probabil cel mai modern astfel de spațiu pe care l-a construit o companie din România, asigură condițiile perfecte.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close