Închide

Ce vrei să cauți?

Populația Online din România: plus 10% într-un an

Infografic Utilizatori Romani de Internet
Infografic Utilizatori Romani de Internet

Rata de penetrare a Internetului în România rămâne dezolant de mică în comparație cu țările vecine, deși populația online a crescut cu 10% în ultimul an, ajungând în decembrie 2013 la 8,8 milioane de internauți, conform raportului  regional „Online Landscape : South East Europe”, realizat de Gemius.

nternet penetration CEE romania

 Traficul Internet pe dispozitive mobile este în creștere

Traficul mobil crește cu rapiditate în România. În ianuarie 2013, doar 3% din tot traficul de internet era generat de dispozitivele mobile, în timp ce în martie 2014 a ajuns la 7%. Această tendința de creștere va continuă și în 2014, prin urmare acoperirea acestui segment va deveni obligatorie în strategia online a oricărui advertiser – se mai arată în studiu.

Cele mai populare site-uri 

România se înscrie în tendințele din regiune, astfel încât site-urile mari, globale ocupă primele poziții în clasament. Google, Facebook și Yahoo se situează pe primele trei locuri, cu un reach de 86%, 80% și respectiv 73%.
Conținutul de online video devine din ce în ce mai popular în toată Europa Centrală și de Est, iar România nu e o excepție, dovadă fiind faptul că YouTube înregistrează un reach de 68% și se clasează al patrulea în topul popularității.

Cine sunt utilizatorii de internet din România?

Infografic Utilizatori Romani de Internet

Comerțul online, în creștere

În România, peste 4,5 milioane de utilizatori intră lunar pe site-urile de e-commerce. Comerțul online crește constant atât prin expansiunea orizontală a jucătorilor mari, că emag.ro, cât și prin apariția și consolidarea magazinelor noi de nișă.
Sse în top 10.

Raportul „Online Landscape: South East Europe”, care prezintă caracteristicile piețelor online din Bulgaria, Croația, Macedonia, România, Serbia și Slovenia, poate fi descărcat de aici.

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu