Închide

Ce vrei să cauți?

Răcoarea vine prin smartphone

Samsung Live Smart
Samsung Live Smart

Deștept om, acest domn Willis H. Carrier!
El este cel care, în 1902, a inventat aerul condiționat.
Istoria spune că acum 112 ani Willis H. Carrier a fost chemat la o tipografie de lux din New York ca să rezolve o problemă tehnologică.
În respectiva imprimerie era multă umiditate, hârtia se înmuia iar calitatea tipăriturii suferea.
Carrier a venit cu soluția genială: a construit o instalație care absorbea aerul din încăpere și îl trecea printre niște țevi reci. Vaporii de apă se condensau astfel pe țevi și aerul se întorcea în tipografie mai răcoros și mai uscat. Done!

18 ani mai târziu, după primul război mondial, aparatele de aer condiționat construite după principiul lui Willis H. Carrier se răspândeau în magazinele, cinematografele și restaurantele din America.
Investiție foarte bună: în timpul verii, inscripția Air Conditioned pusă pe ușă aducea puhoi de clienți: oamenii dădeau năvală să se răcorească în timpul caniculei.

air conditioned

O instalație de aer condiționat de pe vremea străbunicilor

Prima instalație de aer conditionat din România de care am auzit: un arhitect mi-a povestit că a restaurat o clădire veche de birouri de pe Calea Victoriei din București.
A descoperit cu aceea ocazie un sistem de conducte care duceau într-o încăpere de serviciu. În acea încăpere era plasată gheață.
Aerul răcit de blocurile de gheață era recirculat de ventilatoare prin întreaga clădire. Cam primitiv, nu?

Dar, ca să mai luăm un alt exemplu de istorie a tehnologiei, la fel de primitive erau și frigiderele la jumătatea secolului trecut. Aveau în partea de jos un compartiment pentru „consumabile”: un bloc de gheață livrat acasă de firme specializate care răcea alimentele din frigider.
Când se topea gheața, înceta și eficiența refrigeratorului.

Răcoare prin smartphone

Zilele trecute a fost caniculă.
Temperaturile au urcat până pe la 34 de grade.
Într-un oraș ca Bucureștiul, în care bulevardele sunt adevărate canioane de blocuri de beton, e un chin să supraviețuiești  în timpul verilor fierbinți.
Salvarea vine prin smartphone.

Pentru că telecomenzile de la diversele electronice se rătăcesc adesea prin casă, am instalat pe smartphone aplicația pentru comanda aerului condiționat.
Tot de pe smartphone deschid, printr-o altă aplicație, televizorul și mă plimb pe diverse canale TV.

Frigiderul nu poate fi controlat prin smartphone (nici nu e nevoie deocamdată), dar dacă ai norocul să fie unul cu dispencer de gheață care să îți arunce în pahar cuburi de apă înghețată pentru o limonadă perfectă, poți să treci o vară fierbinte mult mai ușor.

Scriem împreună un ebook? Concurs

Suntem înconjurați de electronice din ce în ce mai inteligente, fie că vorbim de smartphone-uri, de electrocasnice, de televizoarele care au devenit și ele smart sau de camerele foto/video conectate la Internet.

Samsung  adună începând de astăzi povestiri despre nivelul de inteligență în creștere al electronicelor.
Cine le vor scrie? Voi! 🙂

Pe aplicația Facebook Live Smart! creată de Samsung  ești invitat să publici o scurtă povestire despre cum utilizezi tu tehnologia pentru a avea confort, pentru a lucra mai eficient, pentru a comunica rapid sau pentru a te relaxa.
Nu e nevoie să scrii „compuneri” lungi și complicate. Câteva rânduri (maximum 200 de caractere), care să sune bine și să fie sugestive, sunt de ajuns.

samsung live smart app

E simplu!
Intri aici, îți alegi categoria la care vrei să scrii (fun, speed, confort, networking), scrii ce ai de povestit și intri în tragerea la sorți electronică pentru premiile oferite de Samsung.

Samsung  Live Smart

Premiile

Sunt interesante: un smartphone Samsung Galaxy S5, un Smart TV LED Samsung, o cameră foto Samsung NX 300, o tabletă Samsung Note 10.1 și un aspirator Samsung Motyon Sync.

Poți trimite mai multe povestiri (maximum 20). Astfel, șansele de a câștiga premii cresc.
Termenul limită: 29 august.
Cele mai reușite povestiri, în număr de 365, vor fi publicate de Samsung sub forma unui ebook intitulat „365 de moduri de a trăi smart”.

Familia SMART de bloggeri

A fost alcătuită și o echipă de bloggeri care să participe la crearea ebook-ului Samsung: Cristina Bazavan (tema ei: Cum câștigăm timp cu ajutorul tehnologiei), Corina Scheianu (tema: Networking), Dragoș Asaftei (tema: Fun) și eu (tema: Confort).

Ne-am reunit online într-o „familie” sui generis de bloggeri  Live Smart! și până la finalul lunii vă vom povesti pe blogurile despre cum folosim tehnologia pentru o viață mai bună.

Cum proiectul de ebook Samsung „365 de moduri de a trăi smart” a pornit deja, vă invit să citiți mâine prima povestire tech pe blogul Cristinei.

Veți fi, cred, inspirați de ceea ce veți citi pe cele patru bloguri așa că vă va fi foarte ușor să intrați în aplicația Facebook și să publicați propriile voastre texte.
Mult succes cu premiile!

Articole populare Ultima luna

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. Iata ca am gasit asta pagina despre Răcoarea vine prin smartphone , cautand despre
    maramu. Acum ce sa zic ca faci treaba super.
    Te invit sa cunosti si saitul http://cazare-maramures.net o
    pagina despre judetul maramures. Mult spor

Adaugă comentariu