Dacă vrei să ai rezultate mediocre cu o campanie Social Media bazată pe un concurs, gândește-o stufos.
Fă-i un mecanism de participare cât mai greu de înțeles, cât mai complicat, cu cât mai multe cerințe pe care participanții să fie obligați să le îndeplinească.
Cere-le acestora cât mai multe date personale, dacă se poate și numărul de la pantofi plus numele de fată al mamei.
Se poate și altfel: de pildă, campania Hyundai UK din vară, care este dată ca exemplu de eficiență de mai multe site-urile specializate în comunicare digitală.
#HyundaiGoal
Hyunday a livrat mașinile oficiale pentru Cupa Mondială din Brazilia.
Pentru a capitaliza această sponsorizare și a se promova în rândul fanilor fotbalului odată cu acest eveniment, a încheiat un parteneriat cu cel mai important canal Youtube de fotbal din lume, Copa90.
Copa90 a produs la comanda Hyundai UK două show-uri online speciale pe Youtube care i-au trimis pe userii online către o aplicație-concurs pe pagina de de Facebook a Hyundai.
Premiile concursului: pachete VIP deplasare în Brazilia + bilete la meciuri importante.
Cerința era foarte simplă: participanții au fost rugați să urce în aplicație un scurt clip video producție proprie cu ei simulând bucuria unui gol. Lucru deloc complicat, cu toții avem telefoane care filmează, nu?
Succes total: Hyundai a avut o expunere foarte bună cu cheltuieli decente iar Copa90 a sărit la peste 600.000 de abonați.
Calitățile campaniei: mecanism foarte simplu, umor și viralitate (mulți au vrut să vadă diverși trăzniți cum strigă „goool”, mix de canale Social Media bine integrate (Youtube, Facebook, Twitter).
Plus că video clipurile de inițiere a campaniei au fost excelente (nu văd ce actori, comentatori sportivi TV români ar putea să fie atât de vii și de antrenanți precum cei britanici):
Așa cum am spus adesea, unul dintre talentele necesare pentru marketing/PR digital este de a-i convinge pe consumatori să producă, cu mijloace proprii, conținut pentru promovarea, directă sau mai subtilă, a brandurilor (Consumer Generated Content).
Cine reușește asta poate obține rezultate interesante.
Vom discuta o mulțime de astfel de exemple la workshop-urile PR 3.0 organizate de Naked PR.
Ne vom întâlni, începând cu 23 octombrie, în fiecare joi seara, de la 18.30, trei ore, timp de șapte săptămâni.
Va fi o serie de antrenamente în noile tehnici de comunicare digitală, cu soluții adaptate pieței locale, cu brainstorming de rezolvarea a unor brief-uri, cu invitați speciali care au realizări în domeniu.
Prețul întregului curs de șapte săptămâni de PR 3.0 este accesibil: 900 lei, achitabili în 2 rate. Pentru plata integrală beneficiați de o reducere de 10%. Studenții au 10% reducere. Înscrieri aici.
Pe site-ul Naked PR, găsiți și alte cursuri, de PR de nișă: Fashion, Politic, Film & Actors.
1 comentariu Adaugă comentariu
Este interesant cum in cativa ani aceasta profesie a devenit atat de elaborata !