InnerSound New Arts Festival

Intrarea e liberă și vor fi bine primiți și hipsterii, și pasionații de electronică, și muzicienii, și artiștii, și cei care nu au cântat vreodată la un instrument.
Va fi binevenit oricine este pasionat de experimente și de muzica electronică.

Joi, 18 septembrie, de la ora 15.00, la Modulab (București, strada Viitorului, nr 153) ești invitat să îți construiești propriul mini-theremin experimental, self-made, fotosensibil, interactiv, tactil și suprarealist din cele mai banale componente electronice. Atelierul face parte din Festivalul de muzica contemporana INNERSOUND.

InnerSound New Arts Festival

Chiar dacă nu va suna ca un theremin, ci mai degrabă ca un zgomotron, workshopul de Electronică Embrionară va arăta participanților cum să îl acordeze și să îi varieze sunetele pentru a-l transforma într-un adevărat instrument muzical.

Theremin este considerat the coolest instrument in the world ever invented in the history of time. Obții sunetele mișcând mâinile în zona unei antene și a unei bucle metalice. Funcționează așa:

Modulab, organizatorul workshop-ului este o platformă inter-disciplinară care promovează cercetarea și dezvoltarea noilor metode și tehnologii de exprimare umană în cadrul artei și a industriilor creative.
Un pic de istorie:
În cadrul programului de cercetare al Modulab a fost realizat, în urmă cu șapte ani, primul sistem stabil de proiectie holografica din lume, dar și primul ecran multitouch elastic.

În 2012 au dus scanarea și imprimarea 3dD în stradă în cadrul festivalului Street Delivery, cu un workshop deschis în care trecătorii își scanau fața 3D și primeau versiunea printată 3D a acesteia.

În același an, Modulab a co-produs Pavilionul României de la Bienala de Arhitectura de la Veneția în parteneriat cu arhitectul Emil Ivănescu.

Anul trecut a organizat prima expoziție de instalații interactive din România, Symbiomorphogenesis, realizată de o echipă interdisciplinară care a dezvoltat lucrările în mod colaborativ.
Expoziția a putut fi vizitată la MNAC și Bienala de Arhitectură Transilvania.
Una dintre instalațiile produse de Modulab, FluO, este în această perioadă expusă la MNAC in cadrul expoziţiei SenzArt.

Pagina de Facebook a evenimentului, aici.
Ne vedem acolo 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close