Să spunem mai întâi cum NU se face un film convingător de promovare turistică a unei țări, pentru că știm de la noi, din ultimii 20 de ani: iei un ministru al turismului mai mult șmecher decât deștept, care alege o casă de producție mediocră, dar capabilă să înțeleagă că trebuie să dea ceva înapoi din banii (mulți) primiți.

Casa de producție filmeză niște munți, vreo două mânăstiri, Casa Poporului, pune un junior sau un ratat să monteze, adaugă la final celebra frunză și gata filmul!
Seamănă perfect cu unul făcut de ONT în anii ’70? Și ce dacă!
Nu convinge nici pe dracu’ să viziteze țara, dar banii au ajuns unde trebuie, treaba e făcută.

Leonardo Dalessandri (a studiat artele la Universitatea din Parma) a adunat 1,8 milioane de vizualizări în două săptămâni cu clipul său de trei minute „Watchtower Of Turkey”.
Pentru a strânge imaginile, a călătorit în Turcia timp de 20 de zile și a parcurs 3.500 de kilometri.
Montajul alert, imaginile necosmetizate, muzica și voice off-ul bine alese au rezultatul unui clip care te convinge să vizitezi Turcia:

Watchtower of Turkey from Leonardo Dalessandri on Vimeo.

Și un alt clip, de același autor, despre Maroc:

Watchtower of Morocco from Leonardo Dalessandri on Vimeo.

3 Comments

  1. Multumim pentru recomandari! Sunt superbe!

  2. Nu zic că n-or fi bune clipurile astea, dar te întreb dacă tu le-ai putu urmări până la capăt. Sunt cam zbuciumate și te cam amețesc. Greșesc?

  3. @va: Mie mi se par foarte bine realizate, iar montajul imaginilor este de mare clasa.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close