kruger & Matz live 2

Ultimul studiu Google arată că 89% dintre români folosesc telefonul mobil, însă doar 34% au un smartphone capabil să se conecteze la Internet.
Lipsa banilor este, bănuiesc, principalul motiv pentru  care smartphone-urile sunt relativ rare în România, deoarece nu-mi închipui prea mulți tineri care să nu-și dorească net prin telefonul mobil.

În această situație, smartphone-urile cu preț convenabil reprezintă o rezolvare pentru adolescenți sau pentru angajații cu salarii medii care vor un telefon cu design și cu caracteristici tehnice decente spre foarte bune. Sau pentru cei care au un telefon vechi de când lumea și care abia mai merge.

O alternativă care merită luată în calcul este smartphone-ul Krüger&Matz Live 2, (3G) sub brand polonez, recent intrat pe piața din România.
Este un dual SIM.
Prețul, excelent: 699 de lei (155 de euro) cu transport gratuit și livrare în 24 de ore.

kruger & Matz live 2

L-am studiat câteva zile, l-am pus la încercare și vin cu o prezentare pe scurt:

Design. Krüger&Matz Live 2 arată bine. Creatorii săi nu au exersat excentricități de design. Este complet negru, cu capac spate și margini din policarbonat bine finisat. Subțire (8 mm) și ușor (140 g).
Suficient de elegant, nu te face de rușine oriunde l-ai scoate din buzunar.

Display. Are diagonala ideală după părerea mea, de 5 inci. Este ISP, cu o rezoluție corespunzătoare prețului, 720×1280. Rezoluția este suficientă pentru a citi texte sau a viziona clipuri de pe Youtube în condiții OK.

Procesor. Krüger&Matz Live2 se „mișcă” rapid datorită procesorului Quad-Core ARM Cortex A7 1.2GHz Qualcomm MSM8212. La prețul acesta, este cel mai bun procesor posibil, întâlnit și la telefoane mai scumpe.

Sistem de operare Android 4.3 Jelly Bean. Este penultima ediție de Android, suficient de bună. Nu am aflat daca este plănuit un update.

Memorie. Interna: 4GB e-Nand; RAM: 1GB. Poate fi suplimentată cu card microSD până la 32GB

Camera foto: Cea frontală 2 MP, cea principală de 8 MP. Autofocus. Ambele cu blitz (amatorii de selfies vor fi încântați).
Posibilitățile de setare pentru cei care nu vor să fotografieze pe auto sunt generoase.
Fotografiile rezultate sunt rezonabile pentru clasa acestui smartphone.

Krüger&MatzKrüger&Matz

Bateria. Capacitate ok, de 2500 mAh.
Utilă este aplicația BatteryGuru care optimizează consumul bateriei.

Krüger&MatzKrüger&Matz

Minime concluzii:

Pentru cei care nu sunt încântați să dea sute de euro pe un smartphone, pentru părinții care vor să ia copilului primul smartphone, pentru studenți, pentru cei care vor să-și înlocuiască mobilul de pe vremea bunicii, Krüger&Matz Live 2 este o opțiune bună pe baza raportului calitate-preț.
Este elegant, rapid și oferă mai mult decât ne-ar lăsa prețul să bănuim la prima vedere.

Pentru cei care își doresc un smartphone 4G la preț convenabil, producătorul polonez a adus și modelul Krüger&Matz Live 2 LTE (preț 200 de euro).

Merită, de asemenea, să săpați un pic pe site-ul Krüger&Matz.
Găsiți, în afară de telefoane, și tablete, Smart TV-uri, sisteme audio pentru casă și mașină plus niște căști interesante cu finisaje în lemn:

Kruger & matz Casti 1kruger & matz casti 3

3 Comments

  1. Super pret, super design, dar pacat pentru cei 4gb memorie interna, daca erau 8 era super.

    Eu am acuma un telefon cu 4gb memorie, si sincer spun ca nu imi ajunge pentru aplicatiile care nu le pot trece pe card.
    O alte intrebare ar fi daca suporta 3g simultan(pe ambele sim-uri).

  2. @Razvan C: Care e aplicatia pe careo folosesti cel mai des? De curiozitate intreb:)
    Raspunsul la dual SIM 3G nu il am, dar ma interesez si revin.

  3. @Victor aplicatiile cele mai des folosite si care sunt stocate in memoria telefonului: Chrome, Whats app, Facebook(Messenger),Twitter,One Drive, Accu Weather. Astea sunt cele pe care nu le pot baga pe internal storage fara root. Din 4 gb mai mai aproximativ 100mb liberi, ceea ce nu imi permite sa mai instalez alte aplicatii, pe care ulterior sa le mut.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close